Generacije na ovim prostorima odrasle su uz galete, takozvane kolače na tuč ili popularni bakin kolač koji odoleva svim trendovima. Domaćice su nekad ljubomorno čuvale recept, želeći da upravo njihove galete budu najukusnije.
Recept koji vam Krstarica možete da napravite i ako ste početnik u kuhinji. Još jedna prednost ovog recepta je u tome što sastojke ne morate da merite na kuhinjskoj vagi – koristite šolju od 200 mililitara za većinu sastojaka.
Sastojci:
- 4 jaja šolja šećera
- šolja ulja
- šolja mleka
- 4 šolje brašna
- kesica praška za pecivo
Priprema
U posudu za mućenje razbijte jaja, dodajte šećer, mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro umutite mikserom. Smesu sipajte u aparat za galete i pecite dok ne porumeni.
Da bi galete što duže ostale sveže, držite ih u metalnoj kutiji sa poklopcem.
NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO