Sastojci:
- po potrebi tankih kora za pitu
- 6 slajsa pršute ili slanine
- 100g mocarele ili nekog drugog sira po izboru
- malo Origano sušeni
- par kašika paradajz pelata ili kečapa
- 6 jaja
- po potrebi ulja
Priprema:
Kore iseći na kvadrate, pa ih slagati u kalup za mafine koji smo predhodno dobro pomazali. Od prilike stavljamo 4 kvadrata u svaki kalup, zatim malo premažati uljem pa staviti kašiku dve paradajz pelata ili kečapa. Pršutom ili slaninom obaviti stranice svakog kalupa, staviti u sredinu mocarelu ili narendani sir po želji, dodati malo origana i na kraju razbiti po jedno jaje. Peći par minuta u predhodno zagrejanoj rerni. (Vreme pečenja zavisi od rerne i od toga kako volite kuvana jaja- mojoj rerni je trebalo manje od 7 min. da bi jaja bila rovita, a 10 min za tvrdo kuvana jaja)
Servirati sa salatom ili prilogom po želji. Prijatno!
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
