Sastojci:
- po potrebi tankih kora za pitu
- 6 slajsa pršute ili slanine
- 100g mocarele ili nekog drugog sira po izboru
- malo Origano sušeni
- par kašika paradajz pelata ili kečapa
- 6 jaja
- po potrebi ulja
Priprema:
Kore iseći na kvadrate, pa ih slagati u kalup za mafine koji smo predhodno dobro pomazali. Od prilike stavljamo 4 kvadrata u svaki kalup, zatim malo premažati uljem pa staviti kašiku dve paradajz pelata ili kečapa. Pršutom ili slaninom obaviti stranice svakog kalupa, staviti u sredinu mocarelu ili narendani sir po želji, dodati malo origana i na kraju razbiti po jedno jaje. Peći par minuta u predhodno zagrejanoj rerni. (Vreme pečenja zavisi od rerne i od toga kako volite kuvana jaja- mojoj rerni je trebalo manje od 7 min. da bi jaja bila rovita, a 10 min za tvrdo kuvana jaja)
Servirati sa salatom ili prilogom po želji. Prijatno!