Pripremao je razna jela, a među omiljenim receptima mu je pasulj sa konjskim mesom za koji vam predstavljamo recept.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
- 1/2 kg pasulja tetovca
- 4 glavice crnog luka
- kašika masti
- dve kasike brašna
- malo aleve paprike
- so
- 1 jaje
- 300 gr mlevenog konjskog mesa
- malo starog hleba
- biber
- so
Priprema:
Skuvati pasulj tako što ćemo prvu vodu baciti i naliti drugom. Zatim dodati sitno iseckan luk i kuvati ga u pasulju dok se potpuno ne raskuva.
Pasulj pržiti na sledeći način:
U šerpu staviti veću kašiku masti i kada se ugreje dodati kašiku brašna. Kada zaprška postane rumena, dodati na vrh noža aleve paprike, sve to dobro promešati i sipati pasulj. Posoliti na kraju.
Od konjskog mlevenog mesa napraviti na uobičajeni način faširane šnicle (sa jajetom i omekšanom koricom hleba, biberom) i služiti kao dodatak pasulju.
NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO