I pored duge tradicije i velikog broja ispečenih palačinki i dalje se dešava da nam nekad ne uspeju, da se lepe ili da imaju grudvice, rupice koje na tek pečenim palačinkama ne izgledaju baš sjajno i koje nam stvaraju poteškoće prilikom degustiranja.
Pitate se u čemu je tajna? U sastojcima i pravoj meri, u tiganju ili u onome ko ih sprema? Tajna je zapravo u svemu pomalo.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Da bi palačinke bile lepe, tanke i mekane bitne su dve stvari – da je testo prilično retko i da se palačinke peku kratko. Palačinka kada se uzme u ruke mora da bude elastična i savitljiva. Ključan faktor u ovome je retko testo.
Druga bitna stvar je tiganj u kome ih pečete. Ali kako pronaći Tiganj koji će nam "roditi" najbolje palačinke. Neka istraživanja pokazala su da su najbolji oni tiganji sa dnom debljine oko 3-4 mm.
NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO