Dve DEVOJČICE preminule zbog NOVOG TikTok izazova: Roditelji obratite pažnju na vašu decu!

K.Ć. Vesti 04.07.2022 15:49 0

TikTok je tužen za ubistvo iz nehata nakon što su dve devojčice umrle u pokušaju da urade novi izazov

Dve DEVOJČICE preminule zbog NOVOG TikTok izazova: Roditelji obratite pažnju na vašu decu!

Shutterstock

Lalani Erika Volton (8) i Arijani Džejlin Arojo (9) umrle su nakon pokušaja da oponašaju izazov u ​​kojem su pokušavale da zadrže dah sve dok se ne onesveste, tako su i preminule, piše Los Anđeles tajms. 

Njih dve su želele da postanu poznate na ovoj platformi i mislile su da će njihov video odmah postati viralan, te su do iznemoglosti snimale viralni trend koji se zove "Pomračenje".

Tužba za ubistvo iz nehata podneta je u petak Višem sudu okruga Los Anđelesa. U tužbi je navedeno da je algoritam aplikacije preporučio devojčicama ovakav sadržaj.

Policija je oduzela telefon i tablet Erike Volton. Policajci su rekli da je devojčica iznova i iznova gledala video snimke izazova. Prebačene su hitno u bolnicu i stavljene na respirator, ali su izgubile sve moždane funkcije i na kraju su isključene sa opreme za održavanje života.

Sve više dece ovako umiru

Ovo nisu prva deca koja su umrla pokušavajući da uspešno urade izazov sa ove društvene mreže. Pod sličnim okolnostima život je izgubila 10-godišnja Najla Anderson. U maju je njena majka podnela tužbu protiv TikToka i njegove matične kompanije BiteDance.

Ovaj izazov je povezan sa najmanje četiri druge smrti dece uzrasta od 10 do 14 godina u Australiji, Italiji, Koloradu i Oklahomi.

Poslednjih godina pojavilo se nekoliko opasnih trendova na različitim platformama društvenih medija, uključujući TikTok, kao što je „Benadril Challenge“ gde su deca uzimala drogu pokušavajući da izazovu halucinacije .

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading