Kada dođu letnji dani, punjene paprike su broj jedan na trpezama i rado viđeno jelo. Pripremaju se na različite načine, a većini su omiljene punjene mesom.
Ovaj recept je savršen za sve one koji nisu toliko iskusni u kuhinji ali i za one koji nemaju toliko vremena.
Sastojci:
Deset paprika babura
400 g mlevenog mesa
50 g pirinča
jedan paradajz
jedna šargarepa
500 ml soka od paradajza
jedna glavica luka
so, biber
Priprema:
Luk iseckajte sitno, šargarepu izrendajte, pa sjedinite sa mlevenim mesom i pirinčem, a onda dodajte i začine. Sve dobro izmešajte, a najbolje da smesu mešate rukama da se svi sastojci lepo povežu.
Paprike očistite i zarežite im kapice, pa ih punite pripremljenom smesom od mesa. Od paradajza napravite poklopce i zatvorite napunjene paprike.
U posudu za pečenje sipajte ulje, sok od paradajza, pa poređajte paprike, a onda dolijte vode koliko je potrebno da paprike ogreznu.
Pokrijte sud folijom stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se kuvaju, odnosno peku. Posle 45 minuta skinite foliju i pustite još pola sata da se paprike zapeku. Ukoliko ima potrebe, smanjite temperaturu rerne.
BONUS VIDEO