Sastojci:
- 1 kg kajsija
- 700 ml vode
- na vrh kašičice limuntusa
Priprema:
Kajsije oprati, odstraniti koštice i nečistoće pa samleti. Dodati šećer i vodu pa ostaviti 30 minuta da odstoje. Zatim staviti na vatru da provri. Kada provri malo smanjiti i kuvati 20 – 30 minuta.
Masu odmah procediti kroz krupniju cediljku a zatim kroz sitnu sko ne želite da imate one ljuspice kada napravite sok. Dobijen sirup vratiti na vatru da prokuva još 5 minuta pa skloniti sa vatre i sipati u flašu.
Ukoliko ostavljate da vam stoji duže na vrh kašičice uzeti malo konzervansa pa pre sipanja u flašu staviti u lonac sa sirupom i dobro promešati, pa tek onda sipati u flašu. Taj sirup može dugo da stoji. Konzumirati ga nakon 2 – 3 nedelje. 1 kesica konzervansa je mera na 5l sirupa.
Doziranj sirupa određujete sami, po ukusu.
NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO