Sastojci:
- 1 jaje
- 1 čaša jogurta
- 14 ravnih kašika brašna
- malo soli
- malo šećera
- 1/2 kesice praška za pecivo
- po potrebi ulje za prženje
Priprema
Žicom umutiti jaje pa dodati jogurt, šećer i so, a na kraju umešati brašno sa praškom za pecivo. Dobro žicom ujednačiti, masa treba da je žitka. U šerpicu sipati ulje dva prsta debljine i zagrejati ga.
Ulje treba da je dobro zagrejano pa u njega umočiti kašiku kojom ćemo vaditi uštipke. Zahvatiti kašikom masu pa spustati je u zagrejano ulje. Pržiti uštipke da sa obe strane budu rumeni, što bude brzo. Vaditi ih i spuštati u sud obložen papirnim ubrusima.
Ispržene uštipke malo prohladiti pa služiti uz jogurt ili kiselo mleko kao i uz džem i prah šećer. Može se testo ostaviti da stoji 10-15 minuta pa pržiti uštipke jer nema neke razlike, jednako su mekani.
Od jedne mere dobije se između 15-18 uštipaka što zavisi od veličine kašike kojom se zahvata testo.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO