Sastojci:
- 1 jaje
- 1 čaša jogurta
- 14 ravnih kašika brašna
- malo soli
- malo šećera
- 1/2 kesice praška za pecivo
- po potrebi ulje za prženje
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Priprema
Žicom umutiti jaje pa dodati jogurt, šećer i so, a na kraju umešati brašno sa praškom za pecivo. Dobro žicom ujednačiti, masa treba da je žitka. U šerpicu sipati ulje dva prsta debljine i zagrejati ga.
Ulje treba da je dobro zagrejano pa u njega umočiti kašiku kojom ćemo vaditi uštipke. Zahvatiti kašikom masu pa spustati je u zagrejano ulje. Pržiti uštipke da sa obe strane budu rumeni, što bude brzo. Vaditi ih i spuštati u sud obložen papirnim ubrusima.
Ispržene uštipke malo prohladiti pa služiti uz jogurt ili kiselo mleko kao i uz džem i prah šećer. Može se testo ostaviti da stoji 10-15 minuta pa pržiti uštipke jer nema neke razlike, jednako su mekani.
Od jedne mere dobije se između 15-18 uštipaka što zavisi od veličine kašike kojom se zahvata testo.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO
