Svaka žena voli i trudi se da joj kuća uvek bude uredna, ipak, nekada to nije moguće. Postoje posebna mesta na koje retko obraćamo pažnju a koja su veoma prljava, iako nam se ne čini da je baš tako.
Ovo su delovi u kuhinji koji su najprljaviji:
1. Oceđivač za sudove
Kada se cudovi cede, što je i primarna funkcija ovog kuhinjskog dela, posle određenog vremena na njemu se nakupi kamenac od vode. Zbog toga bi bilo najbolje da oceđivač ubacite jedno nedeljno u mašinu za sudobe ili ga poprskate sirćetom.
2. Toster i njegov podmetač
Tostera se ne setimo sve dok ne osetimo kako miris pri pečenju hleba nije toliko prijatan.Kad počnu da gore i mrvice u njemu, to je znak da ih je zaista previše. Bilo bi dobro da usvojite naviku da ga čistite bar svaki drugi dan.
Prvo ga dobro protresite, zatim nekoliko puta "na prazno" zategnite oprugu i pustite je naglo tako da se što više mrvica padne na podmetač.
BONUS VIDEO