Tortilja koja se topi u ustima je najbolji doručak koji možete da zamislite. Nutrijentska vrednost jaja je jako visoka, tako da je to doručak koji će da vas drži do ručka. Ukus je savršn.
Sastojci
- 1 velika tortilja
- 3 jaja
- 50 g naribanog sira Gauda
- 50g kuhane šunke
- kečap
- majoneza
- so da se posole jaja
Priprema
Pripremiti tavicu prema veličini tortilje.
Razmutiti jaja,posoliti i na malo maslaca ili ulja ispeći kajganu bez mešanja, pa prilagoti jačinu plina ili struje. Kada je donja strana jaja pećena na njih staviti tortilju i sa lopaticom sve preokrenuti da se tortilja zagreje i zahrska i jaja ispeku do kraja. Sada na polovicu tortilje staviti sir i šunku da se malo rastopi. Prema želji staviti kečap i majonez. Preklopiti tortilju, pomeriti je sa vatre i poslužiti.
BONUS VIDEO
zora
30.05.2022 08:35Tortilja za dorucak? Zato su nam sva deca naduvana, muskarci ko bikovi a zene.... Kad ce Srbi nauciti da se hrane?