Kremasti PILAV u VINU: Recept za dobro poznati ukus na DRUGAČIJI način, osvojiće vas još na prvom ZALOGAJU

Milica Ognjenović Vesti 24.06.2022 13:00 0

Ukus će vas

Kremasti PILAV u VINU: Recept za dobro poznati ukus na DRUGAČIJI način, osvojiće vas još na prvom ZALOGAJU

Shutterstock

Naravno da svi znamo za pilav i da nam je dobro poznat još od malih nogu. Većina ljudi ga voli i ne menja dobro poznati recept za njega, ali ovaj recept je takav da samo začini već dobro jelo i učini ga još boljim. 

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Jedan kg pilećih karabataka, odkošćenih

jedna glavica crnog luka, sitno iseckana
tri čena belog luka, izrendanih
500 g šampinjona
70 ml belog vina
125 grama kisele pavlake
65 ml pavlake za kuvanje
šolja pirinča okruglog zrna (oko 200 grama)
začini po želji: pileća kocka za supu, so, biber, mlevena paprika, ljuta paprika, peršun, mirođija.
Kremasti PILAV u VINU: Recept za dobro poznati ukus na DRUGAČIJI način, osvojiće vas još na prvom ZALOGAJU

Shutterstock

 

 

Priprema:

Prvo iseckajte pileće meso na sitne kockice pa pripržite na par kapi ulja nekoliko minuta da porumeni sa svih strana. Potom mesu dodati crni i beli luk, i pržiti još koji minut, pa sve preručiti u pleh za pečenje.

Na masnoći koja je ostala nakon mesa i luka, propržiti šampinjone iseckane na listiće. Nemojte dodavati ulje, niti vodu, jer šampinjoni tokom prženja ispuštavu svoj sok.

U tiganj sipati belo vino i izgrebati drvenom varjačom sve sa dna i kuvati na jačoj temperaturi dok se vino ne ukuva i ostane samo jedna kašika tečnosti.

Potom dodati pavlaku za kuvanje, kiselu pavlaku, pileću kocku supe razmućenu u šolji vode i začine, i mešati dok se sve lepo ne sjedini i ne provri.

U pleh za pečenje dodati skuvani pirinač i preliti sa pripremljenim sosom.

Izmešati sve sastojke i prekriti pleh aluminijumskom folijom. Pilav peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Nakon pola sata ukloniti aluminijumsku foliju, i ostaviti još deset minuta da se pilav lepo zapeče.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)