Da li ste znali da minerali iz vode mogu da se zarobe unutra i da to itekako utiče na ukus pića. Ipak čišćenje čajnika i uklanjanje kamenca je jednostavno, a sve što vam treba je nekoliko stvari koje verovatno imate pri ruci.
Logično je da kuvalo čistite onoliko često koliko ga koristite. Posle svake upotrebe na kraju dana samo ispraznite preostalu vodu, obrišete spoljašnost i spemna je već za sledeće korišćenje.
Ako ga koristite svakodnevno, trebalo bi temeljno da ga očistite i uklonite kamenac barem jednom u tri meseca. Za one koji žive u oblastima sa tvrdom vodom, unutrašnjost čajnika treba da čiste jednom mesečno.
Destilovano belo sirće ili limunov sok
Sastojci:
Prašak za pecivo
Tečnost za pranje sudova
Sunđer ili četka sa mekim vlaknima
Krpa od mikrovlakana
Priprema:
Napunite kuvalo rastvorom od 50 procenata vode 50 procenata destilovanog belog sirćeta ili limunovog soka. Uključite ga i dovedite rastvor skroz do punog ključanja, a zatim ga isključite.
Pustite čajnik da odstoji minimalno 20 minuta pre nego što prospete rastvor.
Kako bi očistili naslage od minerala, koristite četku ili sunđer sa mekim vlaknima. Samo potopite četku u čisto destilovano sirće i uklonićete sve minerale koji su se nakupili.
BONUS VIDEO