Za svega par stotina dinara napravite dva kvalitetna i izuzetno zdrava obroka.
Letnja čorba od tikvica:
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
- 1 crni luk
- 1 šargarepa 500g
- 1 tikvica
- 2 kašike griza
- 150ml kiselog mleka
- 2 čena belog luka
- so biber, svež peršun ili bosiljak
- 1 žumance
Priprema:
Oljuštite i na kockice isecite jednu mladu tikvicu, jedan luk i jednu šargarepu.
Na ulju propržite luk, posoljen. Dodajte tikivce i šargarepu. Kad se prodinsta, nalijte sa pola litra vode.
Kada su tikvica i šargarepa kuvane, posolite i pobiberite po ukusu, i dodajte 2 kašike griza pomešane sa jednim žumancetom i malo mlake vode i iseckan beli luk.
Dodajte 150ml kiselog mleka, zajedno sa svežim peršunom ili bosiljkom.
Izlivena pita sa kiselim mlekom i tikvicom

Printscreen/Youtube
Sastojci:
- 1 velika tikvica
- 3 cela jajeta i jedno preostalo belance od čorbe
- 150 ml kisele pavlake
- 2 kašike belog brašna
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 2 kašike griza
- 250 g kiselog mleka
- po ukusu so
- po ukusu mleveni biber
- po potrebi susam za posipanje
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Tikvicu i izrendamo i ostavimo par minuta da pusti vodu, zatim pomešamo sa jajima. Dodamo pavlaku i kiselo mleko, zatim belo brašno, kukuruzno brašno i griz koje smo pomešali sa praškom za pecivo.Promešamo da se sastojci sjedine sipamo u podmazan pleh i pospemo susamom.Pečemo na 180C oko 30 minuta dok pita postane lepo rumena.
NajŽena.rs je od sada i na Viberu, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO