Omiljeno junsko voće svih su trešnje, sada je najveća ponuda na pijacama, a stričnjaci su otkrili kako da izaberete najukusnije plodove.
Kvalitet trešanja možete da proverite samo po izgledu ili mirisu, a stručnjaci savetuju da birate svetlije, sočne plodove koje nemaju oštećenja na površini, niti nabore na kožici.
- Obratite pažnju na boju: ona se razlikuje od sorte do sorte, ali u svakom slučaju treba da bude 'zasićena'. Kada se pritisne, trešnja treba da zadrži svoju gustinu. Ako je meka, onda je ili prezrela ili pokvarena - objašnjavaju.
Prema rečima profesorke agronomije, Irine Mahonine, važno je obratiti pažnju na kožicu, prenosi Mondo.
Ako se voće čuva u plastičnoj kesi, onda na njegovoj površini ne bi trebalo da bude znakova vlage. U suprotnom, to će ubrzati kvarenje i skratiti njihov rok trajanja.
BONUS VIDEO