Kada ste poslednji put jeli nešto kremasto, a na kašiku? Ako ste zastali kako biste se setili odgovora onda je krajnje vreme da ustanete, stavite lonac na ringlu i skuvate ovu bogatu čorbu!
Potrebno je: 2 veća krompira, 500 ml povrtne supe, 250 ml mleka, 1/2 manje glavice karfiola, 1 crni luk, so, biber, 3 kašike seckane pančete, 50 g rendani kačkavalj i jedna kisela pavlaka
Priprema:
Prvo oljuštite krompir pa ga potom isecite na kriške i pecite na 200 stepeni, u zagrejanoj rerni, oko 40 minuta.
Potom isecite pančetu na kockice i propržite da postane hrskava, kada završite odložite hrskavo meso na kuhinjski papir, da se ocedi od masnoće. U ovom momentu možete da počnete da spremate supu od povrća kako biste u sledeć koraku mogli da je koristite.
Potom ispasirajte ispečeni krompir i u tiganju, na masnoći od panćete, propržite seckani luk, krompir i iseckani karfiol.
U šerpi gde ste prethodno spremili supu od povrća dodajte sve iz tiganja, biber i so, pa kuvajte dok karfiol ne omekša. Dodajte mleko, pa sve izmiksajte štapnim mikserom.
Čorbu sipajte u posudice, u svaku staviti po kašiku kisele pavlake i po vrhu rasporedite pančetu i rendani sir.