Domaće BAJADERE sa orasima i PLAZMOM: Ako ih napravite na OVAJ način, biće još ukusnije

Marija Gavrilović Vesti 10.06.2022 15:45 0

Bajadere su pravi izbor sitnih kolača, a spoj oraha i plazme im daje poseban šmek.

Domaće BAJADERE sa orasima i PLAZMOM: Ako ih napravite na OVAJ način, biće još ukusnije

Shutterstock

Domaće bajadere su uvek bolji izbor od kupovnih, pogotovo kada se prave sa orasima i plazmom. Najbolje je da ih pravite dan pred slavu, kako bi ukus bio sto bolji. One su odličan izbor sitnih kolača, ali ne morate da ih služite samo za slavu nego i kada vam se jede nešto slatko. Prelivaju se čokoladnom glazurom. 

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

  • 200 ml vode
  • 200 g oraha
  • 300 g mlevene plazme
  • 10 g vanilin šećera
  • 100-200 g šećera 
  • 125 g maslaca (ili margarina)
  • 100 g čokolade

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 3 kašike ulja

Priprema

U šerpicu sipajte vodu, maslac, šećer, vanilin šečer. Kuvajte na laganoj temperaturi dok se maslac ne otopi. Sklonite sa šporeta. Dodajte mleveni keks i mlevene orahe. Dobro promešajte. Smesu podelite na dva jednaka dela. U jednu polovinu dodajte otopljenu čokoladu i dobro promešajte. Na dno tepsije rasporedite tamnu smesu, pa je poravnajte. Preko stavite svetlu smesu i poravnajte. Na pari istopite čokoladu sa uljem. Prelijte glazuru ravnomerno preko kolača. Sačekajte da se čokolada stegne, pa stavite bajaderu u frižider najmanje 2 sata.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)