Potopite jagode u SLANU vodu i dodajte jedan SASTOJAK od 15 dinara: Rezultat je mnoge ZGROZIO, ali i usrećio jer ima efekta

Vesti 10.06.2022 11:20 1

Da li ima efekta?

Printscreen

Printscreen

Na društvenoj mreži TikTok se pojavio novi trend koji je vezan za jagode. Naime, jedna korisnica ove mreže je u opisu svog videa napisala da ljudi pronalaze bube u jagodama nakon što ih stave u slanu vodu.

Jedan muškarac je podelio kako je to laž jer je on uradio isto i ništa se nije desilo. Iz jagoda je izašla samo jedna muva. Ostali tvrde kako su izlazili razni crvi i neki drugi insekti. 

 

@zenosjake People are finding bugs in their strawberries, do you see any? #strawberrieswithbugs ♬ original sound - Zenos Jake

 

Međutim, sajt "Taste of Home" je objavio svoje rezultate ovog testa. U tekstu navode kako su koristili tri različite vrste jagoda, sa tri različite farme. Stavili su ih u vodu u koju je prethodno stavljena so. 

Ono što su primetili u slanoj vodi će vam dati žmarce. Našli su mrtve voćne mušice, a jedna buba je odmah počela da izlazi. Od tri brenda, dva su u sebi imala bube.

Nešto vredno pomena je da su primetili da se bube kriju oko lisnatog dela, pa ako imate jagode, odrežite taj deo. Pored toga, samo operite voće. Potopite ih u malo sode bikarbone i vode pre upotrebe i isperite ih nekoliko puta. Ne samo zbog buba, već i zbog pesticida koji se prskaju po voću tokom procesa uzgoja.

Ako vam još uvek nije lagodno, Srijanki Lahiri, entomolog za jagode sa Univerziteta Florida, kaže da jedenje buba nije opasno. Možda će biti odvratno, ali vas neće povrediti.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Loading
Armagedon
19.06.2022 20:22

Nešto može da izaziva žmarce, a ne da ih daje. Postoje sorte voća, a ne brendovi. Sramota je biti nepismen.