Ideja za doručak: Ukusna palenta sa parmezanom i rukolom za dobar početak dana

Izvor: K.Ć. Vesti 10.06.2022 09:00 1

Predivan doručak

Ideja za doručak: Ukusna palenta sa parmezanom i rukolom za dobar početak dana

Shutterstock

Sastojci

  • 400 ml vode
  • 100 g Palente
  • soli
  • biber
  • kockica putera/maslaca
  • šaka parmezana
  • 100 g slanine
  • 1 šaka rukole
  • otprilike 2 - 3 kašika/e mariniranih pečurki
  • čeri paradajz
  • maslinovo ulje
  • beli luk (granule)
  • balzamiko sirće
  • 1 prstohvat soli
  • 1 prstohvat šećera

Priprema

Cherry paradajz izbockajte na par mesta, prelijte maslinovim uljem, posolite, poprskajte sa balzamiko sirćetom i pecite u rerni oko 15 min na 170° C. Po želji možete dodati I granule belog luka I prstohvat šećera.

100 g slanine isecekajte na kockice i dobro je propržite. Dok se ona prži, narendajte parmezan.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

U 400 ml provrele i posoljene vode sipajte 100 g palente  i uz stalno mućenje je kuvajte oko 2 minuta na umerenoj vatri.

Dodajte kockicu putera, izrendani parmezan i sve dobro sjedinite.

Palentu sipajte u tanjir, a zatim i prepečenu slaninicu, rukolu, marinirane pečurke, narendani parmezan i na kraju pečeni cherry paradajz.

Jedite dok je toplo.

Prijatno.

BONUS VIDEO

img
05. 05. 2025 12:05

PREDSEDNIK VUČIĆ OD SREDE NA POSLU Alo! saznaje: Ima zakazane sastanke odmah posle Đurđevdana

img
27. 04. 2025 16:59

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

img
30. 04. 2025 14:21

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

img
05. 05. 2025 10:57

NOVI PRAVAC "OSLOBAĐA" CENTAR GRADA: Asfaltirani prvi kilometri na severnoj obilaznici oko Kragujevca, radi se i na petljama

img
04. 04. 2025 14:20

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

img
24. 04. 2025 14:02

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

img
21. 04. 2025 08:54

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

Komentari (1)
Jelena
10.06.2022 13:35

Nije mi jasno da u naslovu stoje tikvice, a u tekstu opis pripreme palente. Ako moze recept za tikvice iz rerne bila bih zahvalna