Ideja za doručak: Ukusna palenta sa parmezanom i rukolom za dobar početak dana

Izvor: K.Ć. Vesti 10.06.2022 09:00 1

Predivan doručak

Ideja za doručak: Ukusna palenta sa parmezanom i rukolom za dobar početak dana

Shutterstock

Sastojci

  • 400 ml vode
  • 100 g Palente
  • soli
  • biber
  • kockica putera/maslaca
  • šaka parmezana
  • 100 g slanine
  • 1 šaka rukole
  • otprilike 2 - 3 kašika/e mariniranih pečurki
  • čeri paradajz
  • maslinovo ulje
  • beli luk (granule)
  • balzamiko sirće
  • 1 prstohvat soli
  • 1 prstohvat šećera

Priprema

Cherry paradajz izbockajte na par mesta, prelijte maslinovim uljem, posolite, poprskajte sa balzamiko sirćetom i pecite u rerni oko 15 min na 170° C. Po želji možete dodati I granule belog luka I prstohvat šećera.

100 g slanine isecekajte na kockice i dobro je propržite. Dok se ona prži, narendajte parmezan.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

U 400 ml provrele i posoljene vode sipajte 100 g palente  i uz stalno mućenje je kuvajte oko 2 minuta na umerenoj vatri.

Dodajte kockicu putera, izrendani parmezan i sve dobro sjedinite.

Palentu sipajte u tanjir, a zatim i prepečenu slaninicu, rukolu, marinirane pečurke, narendani parmezan i na kraju pečeni cherry paradajz.

Jedite dok je toplo.

Prijatno.

BONUS VIDEO

img
18. 06. 2025 16:41

NEZAPOSLENOST DRMA NEMAČKU Više od 250.000 mladih sedi kod kuće

img
02. 06. 2025 08:09

Saznajemo od Wayouta: Egipat – Odakle je sve počelo

img
18. 06. 2025 21:55

ANELI AHMIĆ NA IVICI SUZA! Pred kraj Elite priznala šok istinu o Asminu Durdžiću: "Nora mu je bila sredstvo da bi me proganjao"

img
09. 06. 2025 09:06

Ne propustite sjajnu priliku – još danas! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

img
12. 06. 2025 13:12

Ubedljivo najtraženija destinacija u Africi ovog leta! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

img
18. 06. 2025 16:59

VAŽNO ZA SVE SRPSKE TURISTE Perast zatvorio vrata automobilima, uspešno uvedena zabrana saobraćaja

img
18. 06. 2025 22:31

Kad nekog voliš onda spavaš s njim: Gastoz javno zamerio Anđeli što nisu bili intimni, pa joj dao do znanja da ne može da prismrdi njegovim bivšim! (VIDEO)

img
18. 06. 2025 17:28

PROMOCIJA NA NAJLEPŠI NAČIN Brend ambasadori Ekspo 2027 biće najveća domaća i svetska imena

img
30. 05. 2025 09:21

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

img
18. 06. 2025 22:15

Lansiraće sve što ima i završiti posao! Ukrajinci saznali Putinove jezive planove, znate li zašto skladišti ovoliko oružja?

img
18. 06. 2025 17:54

Rešenje gasne jednačine ne postoji bez ruskog gasa – Bajatović "Srbija će dobiti najbolju cenu gasa u Evropi"

img
16. 06. 2025 08:16

Pridruži se AdmiralBet floti i iskoristi bonus dobrodošlice kakav zaslužuješ!

img
18. 06. 2025 12:22

eUprava za sve: Pokrenut projekat za digitalni napredak lokalnih samouprava

img
16. 06. 2025 06:10

PRIRODA, MIR I OSVEŽENJE NA DOHVAT RUKE: Najlepša kupališta u Srbiji za savršen dan

img
19. 05. 2025 10:11

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u

img
18. 06. 2025 20:50

HRABRA SRBIJA PALA NA STARTU EP Italija velikom serijom u finišu slomila krila "orlicama"

Komentari (1)
Jelena
10.06.2022 13:35

Nije mi jasno da u naslovu stoje tikvice, a u tekstu opis pripreme palente. Ako moze recept za tikvice iz rerne bila bih zahvalna