Sastojci
- 400 ml vode
- 100 g Palente
- soli
- biber
- kockica putera/maslaca
- šaka parmezana
- 100 g slanine
- 1 šaka rukole
- otprilike 2 - 3 kašika/e mariniranih pečurki
- čeri paradajz
- maslinovo ulje
- beli luk (granule)
- balzamiko sirće
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat šećera
Priprema
Cherry paradajz izbockajte na par mesta, prelijte maslinovim uljem, posolite, poprskajte sa balzamiko sirćetom i pecite u rerni oko 15 min na 170° C. Po želji možete dodati I granule belog luka I prstohvat šećera.
100 g slanine isecekajte na kockice i dobro je propržite. Dok se ona prži, narendajte parmezan.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
U 400 ml provrele i posoljene vode sipajte 100 g palente i uz stalno mućenje je kuvajte oko 2 minuta na umerenoj vatri.
Dodajte kockicu putera, izrendani parmezan i sve dobro sjedinite.
Palentu sipajte u tanjir, a zatim i prepečenu slaninicu, rukolu, marinirane pečurke, narendani parmezan i na kraju pečeni cherry paradajz.
Jedite dok je toplo.
Prijatno.
BONUS VIDEO

NEZAPOSLENOST DRMA NEMAČKU Više od 250.000 mladih sedi kod kuće

Saznajemo od Wayouta: Egipat – Odakle je sve počelo

ANELI AHMIĆ NA IVICI SUZA! Pred kraj Elite priznala šok istinu o Asminu Durdžiću: "Nora mu je bila sredstvo da bi me proganjao"

Ne propustite sjajnu priliku – još danas! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

Ubedljivo najtraženija destinacija u Africi ovog leta! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

VAŽNO ZA SVE SRPSKE TURISTE Perast zatvorio vrata automobilima, uspešno uvedena zabrana saobraćaja
Kad nekog voliš onda spavaš s njim: Gastoz javno zamerio Anđeli što nisu bili intimni, pa joj dao do znanja da ne može da prismrdi njegovim bivšim! (VIDEO)

PROMOCIJA NA NAJLEPŠI NAČIN Brend ambasadori Ekspo 2027 biće najveća domaća i svetska imena

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

Lansiraće sve što ima i završiti posao! Ukrajinci saznali Putinove jezive planove, znate li zašto skladišti ovoliko oružja?

Rešenje gasne jednačine ne postoji bez ruskog gasa – Bajatović "Srbija će dobiti najbolju cenu gasa u Evropi"

Pridruži se AdmiralBet floti i iskoristi bonus dobrodošlice kakav zaslužuješ!

eUprava za sve: Pokrenut projekat za digitalni napredak lokalnih samouprava

PRIRODA, MIR I OSVEŽENJE NA DOHVAT RUKE: Najlepša kupališta u Srbiji za savršen dan

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u

Jelena
10.06.2022 13:35Nije mi jasno da u naslovu stoje tikvice, a u tekstu opis pripreme palente. Ako moze recept za tikvice iz rerne bila bih zahvalna