Sastojci
- 400 ml vode
- 100 g Palente
- soli
- biber
- kockica putera/maslaca
- šaka parmezana
- 100 g slanine
- 1 šaka rukole
- otprilike 2 - 3 kašika/e mariniranih pečurki
- čeri paradajz
- maslinovo ulje
- beli luk (granule)
- balzamiko sirće
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat šećera
Priprema
Cherry paradajz izbockajte na par mesta, prelijte maslinovim uljem, posolite, poprskajte sa balzamiko sirćetom i pecite u rerni oko 15 min na 170° C. Po želji možete dodati I granule belog luka I prstohvat šećera.
100 g slanine isecekajte na kockice i dobro je propržite. Dok se ona prži, narendajte parmezan.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
U 400 ml provrele i posoljene vode sipajte 100 g palente i uz stalno mućenje je kuvajte oko 2 minuta na umerenoj vatri.
Dodajte kockicu putera, izrendani parmezan i sve dobro sjedinite.
Palentu sipajte u tanjir, a zatim i prepečenu slaninicu, rukolu, marinirane pečurke, narendani parmezan i na kraju pečeni cherry paradajz.
Jedite dok je toplo.
Prijatno.
BONUS VIDEO

PREDSEDNIK VUČIĆ OD SREDE NA POSLU Alo! saznaje: Ima zakazane sastanke odmah posle Đurđevdana

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

NOVI PRAVAC "OSLOBAĐA" CENTAR GRADA: Asfaltirani prvi kilometri na severnoj obilaznici oko Kragujevca, radi se i na petljama

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

Jelena
10.06.2022 13:35Nije mi jasno da u naslovu stoje tikvice, a u tekstu opis pripreme palente. Ako moze recept za tikvice iz rerne bila bih zahvalna