Sastojci
- 400 ml vode
- 100 g Palente
- soli
- biber
- kockica putera/maslaca
- šaka parmezana
- 100 g slanine
- 1 šaka rukole
- otprilike 2 - 3 kašika/e mariniranih pečurki
- čeri paradajz
- maslinovo ulje
- beli luk (granule)
- balzamiko sirće
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat šećera
Priprema
Cherry paradajz izbockajte na par mesta, prelijte maslinovim uljem, posolite, poprskajte sa balzamiko sirćetom i pecite u rerni oko 15 min na 170° C. Po želji možete dodati I granule belog luka I prstohvat šećera.
100 g slanine isecekajte na kockice i dobro je propržite. Dok se ona prži, narendajte parmezan.
U 400 ml provrele i posoljene vode sipajte 100 g palente i uz stalno mućenje je kuvajte oko 2 minuta na umerenoj vatri.
Dodajte kockicu putera, izrendani parmezan i sve dobro sjedinite.
Palentu sipajte u tanjir, a zatim i prepečenu slaninicu, rukolu, marinirane pečurke, narendani parmezan i na kraju pečeni cherry paradajz.
Jedite dok je toplo.
Prijatno.
BONUS VIDEO
Jelena
10.06.2022 13:35Nije mi jasno da u naslovu stoje tikvice, a u tekstu opis pripreme palente. Ako moze recept za tikvice iz rerne bila bih zahvalna