Dobiti ukusno, meko i sočno meso nije lako. Posebno kada je u pitanju teletina. Sa ovom receptom nećete pogrešiti, pravi se lako u uspeva svaki put.
Sastojci:
- 500 g telećih šnicli
- 1 kašika brašna
- 2-3 kašike ulja
- 2 čena belog luka
- mlevena slatka paprika
- biber i peršun
- miks začina
Priprema
Šnicle iseći deblje i izlupati, pa propržiti na ulju. Kada se malo zarumene,izvadite šnicle, pa na istom ulju poprzite beli luk, dodajte brašno, alevu papriku, začine i biber pa nalite vodom da biste dobili sos.
Šnicle vratite u sos i kuvajte uz dolivanje vode dok šnicle ne omekšaju. Možete ih izdinstati u ekspres loncu, onda tek budu mekane i neodoljive.
Kada su šnicle skuvane, pospite preko njih malo sitno seckanog peršuna. Ovako ukusno pripremljeno meso, možete poslužiti sa pomfritom, pire krompirom ili pirinčem.
BONUS VIDEO