Trikovi koji će vam POMOĆI da se rashladite bez KLIME: Odlično će vam doći da u LETNJIM danima da uštedite NOVAC

Vesti 02.06.2022 21:40 0

Svakako je dokazano da klima uređaji nisu zdravi

Trikovi koji će vam POMOĆI da se rashladite bez KLIME: Odlično će vam doći da u LETNJIM danima da uštedite NOVAC

Shutterstock

Letnji dani mogu da budu veoma teški a dani još pet puta godi, Kada se temerature popnu i zidovi se zagreju, pa je tokom noći nemoguće zaspati.

Ukoliko nemate klima uređaj ili ga jednostavno ne koristite postoje načini da se i bez njegove upotrebe rashladite

1. Pametno postavite ventilatore u sobi

Ventilatori sami po sebi ne hlade vazduh već omogućavaju da vazduh struji svuda po sobi, zato nikako nemojte ventilator stavljati odmah pored prozora. Bolje ga postavite kod otvorenih vrata sobe ili hodnika kako bi hladniji vazduh iz hodnika uz pomoć ventilatora ulazio u sobu.

2. Kombinacija leda i ventilatora

Ako želite dodatno osveženje ispred ventilatora stavite kanticu punu leda. Kako se on bude topio, ventilator će širiti hladan vazduh i biće mnogo prijatniji boravak u prostoriji.

3. Na prozor stavite mokru krpu

Otvoreni prozor i mokra krpa rade istu stvar kao led i ventilator. Pre nego što krenete na spavanje, širom otvorite prozor i preko njega stavite mokru krpu. Tako će u sobu umesto toplog ulaziti nešto hladniji vazduh.

Trikovi koji će vam POMOĆI da se rashladite bez KLIME: Odlično će vam doći da u LETNJIM danima da uštedite NOVAC

Shutterstock

 

4. Spavajte u pamučnoj posteljini

Tokom toplih noći sklonite sve zaštitne prekrivače, jastuke, pokrivače i jorgane. Oni zadržavaju toplinu. Tokom leta su vam potrebni samo pamučni prekrivači, što tanji i laganiji. Pamuk je materijal koji propušta vazduh i prijatan je za kožu, a budući da ga ima mnogo vrsta, najbolje je da odaberete onaj od čistog pamuka.

5. Naučite tačke na telu koje će vas rashladiti

Bez obzira da li ćete kupiti posebne pokrivače i jastuke ili ćete staviti poseljinu u zamrzivač hladne oboge na pravom mestu na telu mogu vas rashladiti za tili čas. Takve zone se nalaze iza vrata, dok ćete rashlađivanjem čela postići samo trenutno olakšanje

7. Hidrirajte se

Jedan od boljih načina kako se rashladiti tokom leta je da snizite temperaturu tela tako što ćete piti što više vode. Da biste lakše zaspali pred spavanje popijte čašu vode. Nemojte da preterujete, jer će vam onda san naruštiti to što ćete često ustajati kako biste išli u toalet..

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

.

Komentari (0)
Loading