Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa (junetina)
- 3 čena belog luka
- 1 seckani paradajz iz konzerve (390 g)
- 1 zelena paprika (150 g)
- 1 veća šargarepa
- 1 ljubičasti luk
- 2 kašičice Ajvara (sladak ili ljut po izboru)
- 200 g polutvrdog sira
- 4 kašičice ulja
- so
- crni biber
- 150 g kukuruza šećerca
- 150 g crvenog pasulja iz konzerve
- 6 tortilja
- 1 kašičica vegete
Priprema
Sitno narezani luk ispecite u tiganju na malo ulja dok ne omekša, zatim dodajte meso.Kada tekućina ispari, dodajte papriku i šargarepu narezane na kockice i naseckani beli luk. Sve zajedno krčkajte da povrće malo omekša, a zatim ulijte seckani paradajz.
Dodajte biber, vegetu i ajvar. Kada se sos zgusne, pomerite ga s vatre i umešajte pasulj i kukuruz šećerac. U posudu za pečenje slažite tortilje kao lasanje, red testa pa sos, koji pospite s narendanim sirom. Na kraju završite s malo umaka i puno sira.
Stavljajte 2 tortilje jednu do druge tako da imate 3 niza slaganja ili koristite 3 velike tortilje. Pecite u pećnici zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta da se sve zajedno lepo zapeče. Poslužite toplo sa salatom.
BONUS VIDEO