Teletina s pečurkama je recept za nedeljnu gozbu, bogato, slasno i ukusno! Foto: Profimedia
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
SASTOJCI
- teleće šnicle od buta 500 g
- ulje po potrebi
- so po ukusu
- biber po ukusu
- crni luk 1 glavica
- beli luk 2 čena
- slanina 100 g
- šampinjoni 50 g
- belo vino 200 ml
- goveđa supa 100 ml
- neutralna pavlaka 150 ml
- gustin 1/2 kašike
Kako pripremiti
Šnicle posolite i prepecite na vrelom ulju. Izvadite ih iz tiganja, te na istom ulju propržite iseckani luk, slaninu isečenu na kockice i šampinjone iseckane na listiće. Nalijte vinom, supom i pavlakom, pa kada počne da krčka, dodajte šnicle.
Krčkajte desetak minuta, zatim dodajte gustin razmućen u malo vode. Posolite, pobiberite i poslužite uz testeninu ili kuvani krompir.
Preko dodajte kriške limuna, da šnicle dobiju sočnost.
BONUS VIDEO