Teletina s pečurkama je recept za nedeljnu gozbu, bogato, slasno i ukusno! Foto: Profimedia
SASTOJCI
- teleće šnicle od buta 500 g
- ulje po potrebi
- so po ukusu
- biber po ukusu
- crni luk 1 glavica
- beli luk 2 čena
- slanina 100 g
- šampinjoni 50 g
- belo vino 200 ml
- goveđa supa 100 ml
- neutralna pavlaka 150 ml
- gustin 1/2 kašike
Kako pripremiti
Šnicle posolite i prepecite na vrelom ulju. Izvadite ih iz tiganja, te na istom ulju propržite iseckani luk, slaninu isečenu na kockice i šampinjone iseckane na listiće. Nalijte vinom, supom i pavlakom, pa kada počne da krčka, dodajte šnicle.
Krčkajte desetak minuta, zatim dodajte gustin razmućen u malo vode. Posolite, pobiberite i poslužite uz testeninu ili kuvani krompir.
Preko dodajte kriške limuna, da šnicle dobiju sočnost.
BONUS VIDEO