TELETINA S PEČURKAMA: Jednostavno, a preukusno jelo, ne bi ga se POSIDEO ni švedski sto

Lana Vidović Vesti 23.05.2022 17:30 0

Najukusnija kombinacija mesa i povrća spremna za nekoliko minuta

TELETINA S PEČURKAMA: Jednostavno, a preukusno jelo, ne bi ga se POSIDEO ni švedski sto

Shutterstock

 

Teletina s pečurkama je recept za nedeljnu gozbu, bogato, slasno i ukusno! Foto: Profimedia

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

SASTOJCI

 

  • teleće šnicle od buta 500 g
  • ulje po potrebi
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • crni luk 1 glavica
  • beli luk 2 čena
  • slanina 100 g
  • šampinjoni 50 g
  • belo vino 200 ml
  • goveđa supa 100 ml
  • neutralna pavlaka 150 ml
  • gustin 1/2 kašike
Kako pripremiti

Šnicle posolite i prepecite na vrelom ulju. Izvadite ih iz tiganja, te na istom ulju propržite iseckani luk, slaninu isečenu na kockice i šampinjone iseckane na listiće. Nalijte vinom, supom i pavlakom, pa kada počne da krčka, dodajte šnicle.

Krčkajte desetak minuta, zatim dodajte gustin razmućen u malo vode. Posolite, pobiberite i poslužite uz testeninu ili kuvani krompir.

Preko dodajte kriške limuna, da šnicle dobiju sočnost.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)