Međutim, priprema istog obično dugo traje jer se čeka da se ova poslastica zamrzne, pa ne možemo odmah da uživamo u čarima ledene poslastice. Ali, "Praktična žena" ima rešenje, sladoled od malina, divlje nane i matičnjaka koji se pravi za samo tri minuta.
Sastojci:
- 500g zaleđenih malina
- 500 ml kiselog mleka ili gušćeg jogurta
- 2 kašike meda
- Po jedna manja šaka listića svežeg matičnjaka i divlje nane
Priprema:
Sitno iseckajte listiće matičnjaka i nane. Sve sastojke stavite u blender i blendirajte dok ne dobijete homogenu masu. Ovaj sladoled može odmah da se jede, ne treba da se stavlja u zamrzivač (zato je od presudnog značaja da koristite zaleđeno voće). Umesto malina možete koristiti višnje, jagode, kupine ili ribizle. Količina biljaka je takođe promenljiva. U ovoj količini one tek neznatno daju miris sladoledu, pa ako želite intenzivniju aromu, slobodno duplirajte količinu.
BONUS VIDEO