Kad kažemo pita - prvo na šta pomislimo su starinske poslastice čiji nam je ukus odavno poznat. Ovog puta zaobilazimo "bakinu kuhinju" i oblačimo slatku pitu u neodoljiv kiš uz prepoznatljive voćne ukuse.
Ne plašite se, jer bukvalno svaki početnik može da se upusti u ovu kulinarsku avanturu i da pritom servira pravu gastro-deliciju za nepca!
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
KIŠ SA JABUKAMA:

unsplash.com
SASTOJCI:
- 200 g brašna
- 100 g margarina
- 50 g šećera u prahu
- Prstohvat soli
- 1 jaje
- 1 kg jabuka
- 1 limun
- 2 kašike otopljenog putera
- 1 kašičica cimeta
- 3 kašike šećera
PRIPREMA:
Brašno prosejati, napraviti udubljenje, dodati sitno seckani margarin, sećer, so i razmućeno jaje. Rukom umesiti testo dok se sve sjedini, napraviti glatko testo, a zatim ga uviti u foliju i ostaviti da odstoji oko sat vremena u frižideru. Za to vreme oguliti jabuke, iseći ih na četvrtine, pa na tanke kriškice, a zatim preliti sokom limuna da ne potamne. Oklagijom razvući testo, prebaciti ga u zamašćeni pleh, pa potom složiti jabuke. Preliti jabuke otopljenim puterom, cimetom i šećerom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta ili dok fino ne porumeni.
KIŠ OD BUNDEVE:

unsplash.com
SASTOJCI:
- 200 g brašna
- 50 g šećera u prahu
- 1 žumance
- 100 g maslaca
- 2 kašike vode
- 350 g bundeve
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica đumbira u prahu
- ½ kašičice muskatnog oraščića
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g seckanih badema
- 1 kesica vanilin šećera
PRIPREMA:
Umesite glatko testo od brašna, praška za pecivo, šećera, žumanceta, vode i maslaca. Uvijte testo u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru oko 30 minuta, a može i duže. Nakon toga, izvadite testo iz frižidera i razvaljajte oklagijom, pa potom prenesite u zamašćeni okrugli pleh. Izbockajte viljuškom, pa zapecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Izvadite i ostavite da se prohladi. Bundevu prodinstajte na malo putera, pa potom ispasirajte štapnim mikserom. Pomešajte sa slatkom pavlakom, bademima i šećerom. Rasporedite fil od bundeve sa začinima i šećerom na testo, poravnajte i zapecite u zagrejanoj rerni 180 stepeni oko 30 minuta.
Obradujte nepca i ovim poslasticama:
Žene u SRBIJI poludele su za SLATKOM SARMOM: Evo kako da je napravite za samo 15 MINUTA
Ova salata je pravi HIT zbog JEDNOG SASTOJKA: Neke će da osveži, a neki će je sa GAĐENJEM odbiti
ČOKOLADOM PROTIV KARJESA: Zanimljivosti o najomiljenijoj poslastici na svetu
PITA SA SIROM I MALINAMA :

unsplash.com
SASTOJCI:
- 150 g keksa
- 3 kašike maslaca
- 2 kesice vanillin šećera
- 400 g neslanog krem sira
- 250 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 360 g malina
- 2 kasice vanillin šećera
- 1 kašičica gustina
PRIPREMA:
Najpre pripremite crveni fil i to tako što ćete u mikrotalasnoj pećnici odmrznuti maline. Potom ih ukuvajte sa šećerom i dodajte guistin. Promešajte pazeći da ne ostanu grudvice i sklonite sa ringle. Ostavite sa strane da se ohladi. Keks sameljite i pomešajte sa otopljenim maslacem. U pleh sipajte mešavinu maslaca i keksa pa potom poravnajte kašikom ili nožem. Umutite krem sir sa šećerom i vanilin šećerom, a zatim dodajte slatku pavlaku. Dobijeni slatki klem sipajte preko mlevenog keksa. Na kraju sipajte crveni fil. Možete služiti odmah ili ga ostaviti u frižider da se sasvim ohladi. Dekoracija svežim voćem po želji.