RAPSODIJA UKUSA u samo jednom zalogaju! Ove slatke pite ostavljaju BEZ TEKSTA!

Vesti 06.08.2021 13:23 0

Hrskavo, fino pečeno testo, kremasti voćni fil i kiselo-slatki ukus pod nepcima su beskompromisna formula za neodoljive deserte kojima ćete zaseniti svakog gosta!

RAPSODIJA UKUSA u samo jednom zalogaju! Ove slatke pite ostavljaju BEZ TEKSTA!

unsplash.com

Kad kažemo pita - prvo na šta pomislimo su starinske poslastice čiji nam je ukus odavno poznat. Ovog puta zaobilazimo "bakinu kuhinju" i oblačimo slatku pitu u neodoljiv kiš uz prepoznatljive voćne ukuse.

Ne plašite se, jer bukvalno svaki početnik može da se upusti u ovu kulinarsku avanturu i da pritom servira pravu gastro-deliciju za nepca!

KIŠ SA JABUKAMA:

RAPSODIJA UKUSA u samo jednom zalogaju! Ove slatke pite ostavljaju BEZ TEKSTA!

unsplash.com

 

 

SASTOJCI:

  • 200 g brašna
  • 100 g margarina
  • 50 g šećera u prahu
  • Prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 1 kg jabuka
  • 1 limun
  • 2 kašike otopljenog putera
  • 1 kašičica cimeta
  • 3 kašike šećera

 

PRIPREMA:

Brašno prosejati, napraviti udubljenje, dodati sitno seckani margarin, sećer, so i razmućeno jaje. Rukom umesiti testo dok se sve sjedini, napraviti glatko testo, a zatim ga uviti u foliju i ostaviti da odstoji oko sat vremena u frižideru. Za to vreme oguliti jabuke, iseći ih na četvrtine, pa na tanke kriškice, a zatim preliti sokom limuna da ne potamne. Oklagijom razvući testo, prebaciti ga u zamašćeni pleh, pa potom složiti jabuke. Preliti jabuke otopljenim puterom, cimetom i šećerom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta ili dok fino ne porumeni.

KIŠ OD BUNDEVE:

RAPSODIJA UKUSA u samo jednom zalogaju! Ove slatke pite ostavljaju BEZ TEKSTA!

unsplash.com

 

 

SASTOJCI:

  • 200 g brašna
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 žumance
  • 100 g maslaca
  • 2 kašike vode
  • 350 g bundeve
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica đumbira u prahu
  • ½ kašičice muskatnog oraščića
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g seckanih badema
  • 1 kesica vanilin šećera

PRIPREMA:

Umesite glatko testo od brašna, praška za pecivo, šećera, žumanceta, vode i maslaca. Uvijte testo u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru oko 30 minuta, a može i duže. Nakon toga, izvadite testo iz frižidera i razvaljajte oklagijom, pa potom prenesite u zamašćeni okrugli pleh. Izbockajte viljuškom, pa zapecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Izvadite i ostavite da se prohladi. Bundevu prodinstajte na malo putera, pa potom ispasirajte štapnim mikserom. Pomešajte sa slatkom pavlakom, bademima i šećerom. Rasporedite fil od bundeve sa začinima i šećerom na testo, poravnajte i zapecite u zagrejanoj rerni 180 stepeni oko 30 minuta.

PITA SA SIROM I MALINAMA :

RAPSODIJA UKUSA u samo jednom zalogaju! Ove slatke pite ostavljaju BEZ TEKSTA!

unsplash.com

 

 

SASTOJCI:

  • 150 g keksa
  • 3 kašike maslaca
  • 2 kesice vanillin šećera
  • 400 g neslanog krem sira
  • 250 ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 360 g malina
  • 2 kasice vanillin šećera
  • 1 kašičica gustina

 

PRIPREMA:

Najpre pripremite crveni fil i to tako što ćete u mikrotalasnoj pećnici odmrznuti maline. Potom ih ukuvajte sa šećerom i dodajte guistin. Promešajte pazeći da ne ostanu grudvice i sklonite sa ringle. Ostavite sa strane da se ohladi. Keks sameljite i pomešajte sa otopljenim maslacem. U pleh sipajte mešavinu maslaca i keksa pa potom poravnajte kašikom ili nožem. Umutite krem sir sa šećerom i vanilin šećerom, a zatim dodajte slatku pavlaku. Dobijeni slatki klem sipajte preko mlevenog keksa. Na kraju sipajte crveni fil. Možete služiti odmah ili ga ostaviti u frižider da se sasvim ohladi. Dekoracija svežim voćem po želji.

Komentari (0)
Loading