Ipak i danas ga mnoge porodice pipremaju na ovaj način, a mi vam donosimo malo unapređen recept.
- Sastojci
- svinjsko meso 600 g
- ulje 6 kašika
- krompir 800 g
- grašak 400 g
- luk 2 glavice
- šargarepa 2
- čaša piva
- ruzmarin
- mlevena crvena paprika 1 kašičica
- brašno 1 kašika
- suvi začin 1 kašika
- biber po ukusu
- beli luk 1 glavica
- suva ljuta paprika 1
- peršun
PRIPREMA:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Isecite meso na zalogaje i propržite u zagrejanoj masnoći. Povremeno dolivajte po malo piva, da omekša.
Dodajte sitno iseckan luk, šargarepe isečene na kriške i krompir na kockice redom, a nakon svakog dodatog sastojka propržite po 3-4 minuta. Dodajte brašno, propržite na kratko, dodajte alevu papriku i na kraju grašak.
Promešajte jelo i nalijte toplu vodu toliko da prekrije namirnice. Dodajte suvi začin, ruzmarin, biber i posolite po ukusu, promešajte.
Operite dobro glavicu belog luka, nakon čega nožem napravite razreze po čenovima i stavite je u jelo. Dodajte i ljutu suvu papriku.
Stavite jelo u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne bude gotovo. Na kraju pospite jelo sitno iseckanim peršunom.
BONUS VIDEO