Na sam pomen slatkog od jagoda, u mislima nam se stvori slika čudesnog bakinog špaiza iz detinjstva i brižljivo upakovanih tegli, dok nam se na licu spontano razvuče osmeh.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Iako danas radije odemo do supermarketa i kupimo džemove, ajvare, marmelade, nekako ipak znamo da je "ono bakino slatko" nepojmljivo bolje, ukusnije i mnogo zdravije. Mnoge food blogerke počele su da ukrašavaju društvene mreže jednim starinskim specijalitetom, a za koji vam je potrebno bukvalno dva sastojka i malo vremena za pripremu. Ukus je, kako kažu, zaista verodostojan poput autentičnih bakinih recepata!
SLATKO OD JAGODA
SASTOJCI:
- 1 kg jagoda
- 1. 550 kg šećera
PRIPREMA:
Jagode najpre očistiti, pa potom dobro oprati. Ostaviti ih u posudi sa vodom oko pola sata, a zatim
ocediti. Uzeti veliku šerpu i ređati najpre red jagoda, potom deo šećera. Ponavljati postupatk dok se ne utroše svi sastojci. Poklopiti šerpu i ostaviti u frižider da odstoji preko noći. Tada će voće da pusti
svoj sok, tako neće biti potrebe da dodajtete još vode.
Sutradan staviti šerpu na ringlu i podesiti najjaču temperaturu. Kada provri, smanjiti vatru i dobro protresti šerpu. Skidati penu kašikom ili kutlačom kad god se napravi. Nikako ne bi trebalo mešati jer će se na taj način voće raspasti u toku kuvanja. Slatko je gotovo onda kada sirup postane dovoljno gust. Vreme kuvanja zavisi od količine voća. Kada vrhom kašike pređete po slatkom, a ostane gust trag, slatko je gotovo. Skloniti slatko sa ringle, pokriti vlažnom krpom i ostaviti da odstoji oko 30 minuta. Vratiti slatko na ringlu i pustiti da
ponovo proključa, zatim ga ponovo pokriti krpom. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Slatko sipati u čiste sterilisane tegle i dobro zatvoriti.

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!
Dabogda ti sin... Korda uputio MONSTRUOZNE KLETVE Branki, Aneli otkrila šta ju je RAZOČARALO kod Luke (VIDEO)
Danas slavimo sveca koji je uspeo da pripitomi lava: Prepodobni Gerasim - veruje se da će vam krenuti na bolje ako uraditi sledeće!
OPŠTI HAOS ZA STOLOM! Milosava skočila na Ivana jer je nju i Aleksandru nazvao PIJAČARKAMA, ne štede reči! (VIDEO)

ZEMBILjI PONOVO U MODI: Ljiljana Vulić iz Starog Laništa kod Jagodine pravi zastore i torbe
Danas počinje 3. nedelja Velikog posta! Ovo su običaji koji vernici treba da ispoštuju, jednu stvar nikako ne treba raditi

Sezona Sajma: Zaslužili ste povoljan odmor!

SuPer rasprodaja u PerSu! Popusti do 50% sve do isteka zaliha!

Na današnji dan, 17. mart
Rešio da sve protekne onako kako treba: Božo Franić se dočepao nagrade, pa je razdelio učesnicima na ravne časti (VIDEO)

POMOĆ U MENOPAUZI NA BILJNOJ BAZI

JUBILEJ POD KROVOM KOJI PROKIŠNjAVA: Intervju - Miloš Janković, predsednik Udruženja književnika Srbije
Nevolja u raju: Novi sukob Stefani i Munje, ona ga nazvala ološem, pa priznala da se nikada ne bi udala za njega! (VIDEO)

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Jeziva nezgoda na jugu Srbije! Auto sleteo u reku!
