Na sam pomen slatkog od jagoda, u mislima nam se stvori slika čudesnog bakinog špaiza iz detinjstva i brižljivo upakovanih tegli, dok nam se na licu spontano razvuče osmeh.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Iako danas radije odemo do supermarketa i kupimo džemove, ajvare, marmelade, nekako ipak znamo da je "ono bakino slatko" nepojmljivo bolje, ukusnije i mnogo zdravije. Mnoge food blogerke počele su da ukrašavaju društvene mreže jednim starinskim specijalitetom, a za koji vam je potrebno bukvalno dva sastojka i malo vremena za pripremu. Ukus je, kako kažu, zaista verodostojan poput autentičnih bakinih recepata!
SLATKO OD JAGODA
SASTOJCI:
- 1 kg jagoda
- 1. 550 kg šećera
PRIPREMA:
Jagode najpre očistiti, pa potom dobro oprati. Ostaviti ih u posudi sa vodom oko pola sata, a zatim
ocediti. Uzeti veliku šerpu i ređati najpre red jagoda, potom deo šećera. Ponavljati postupatk dok se ne utroše svi sastojci. Poklopiti šerpu i ostaviti u frižider da odstoji preko noći. Tada će voće da pusti
svoj sok, tako neće biti potrebe da dodajtete još vode.
Sutradan staviti šerpu na ringlu i podesiti najjaču temperaturu. Kada provri, smanjiti vatru i dobro protresti šerpu. Skidati penu kašikom ili kutlačom kad god se napravi. Nikako ne bi trebalo mešati jer će se na taj način voće raspasti u toku kuvanja. Slatko je gotovo onda kada sirup postane dovoljno gust. Vreme kuvanja zavisi od količine voća. Kada vrhom kašike pređete po slatkom, a ostane gust trag, slatko je gotovo. Skloniti slatko sa ringle, pokriti vlažnom krpom i ostaviti da odstoji oko 30 minuta. Vratiti slatko na ringlu i pustiti da
ponovo proključa, zatim ga ponovo pokriti krpom. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Slatko sipati u čiste sterilisane tegle i dobro zatvoriti.
Novi detalj Partizanove katastrofe: AEK protiv crno-belih prvi put sačuvao mrežu posle 868 dana

Na današnji dan, 13. jul

OTKRIJTE ČAROLIJU ZAPADNE SRBIJE Tara, Drina, Bajina Bašta i Ljubovija - letovanje koje se pamti do kraja života!

Bez ovoga nikako ne idite na plažu: Nećete izgoreti, koža će vam biti zahvalna, a još ćete uštedeti!

Casa Maiac – Upoznajte Kosmaj inspirisan Toskanom

TOKOM SVETSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU 3000 DINARA I 1500 FREE SPINOVA SAMO U ADMIRAL BETU
NJIHOVI FANOVI SU BILI NAJVREDNIJI! Evo ko su pobednici SMS glasanja (VIDEO)

Egipatski Maldivi – nikada povoljnije! Jutarnji polasci svake nedelje uz 299€ akontacije I čak do -10% popusta!

Neodoljiva ponuda! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 99€ i čak do -12% popusta!

AI ČETBOT GROK: Izvinio se zbog antisemitskih objava

DANAS SVIĆE ZORA VELIKE I SNAŽNE TURSKE Erdogan: Problemi naše braće Kurda u Iraku i Siriji su i naši problemi

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd
Au, ovakvog ga do sada nismo videli! Gastoz nezadovoljan jednom pobedom, KUKA I TUMARA po imanju (VIDEO)

VRAĆAJU SE VRUĆINE, EVO DOKLE ĆE TRAJATI NOVI TOPLOTNI TALAS: Vremenska prognoza za nedelju, 13. jul
STAMPEDO! Učesnicima stigla nagrada Velikog šefa, oni odmah počeli sa otimanjem (VIDEO)

NAJSKUPLjA TAŠNA NA SVETU: Izgrebana, umrljana - i prodata za cifru od koje boli glava
