Sastojci za kore:
- 9 jaja
- 9 kašika šećera
- 9 kašika neskvika
- 3 kašike ulja
- 9 kašika brašna
- 3 praška za pecivo
Sastojci za prvi fil:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
- 1 kantica pavlake
- 300 g mlevenog plazma keksa
- 250 g šećera u prahu
Sastojci za drugi fil:
- 1/2 kg šlaga
- 4,5 dl kisele vode
Sastojci za prelivanje:
- 4 dl čokoladnog mleka
Sastojci za glazuru:
- 100 g čokolade
- 5 kašika ulja
Sastojci za premazivanje:
- 2 kesice šlaga
Priprema:
Umutite 3 belanca sa 3 kašike šećera, dodajte jedno po jedno 3 žumanca, i dalje mutite pa dodajte 1 kašiku ulja i 3 velike kašike neskvika. 3 kašike brašna pomešajte sa jednim praškom za pecivo pa dodajte u prethodnu smesu polako mešajući varjačom. Izlijte u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.
Napravite 3 ovakve kore. Kada se ohlade kore svaku preliti čokoladnim mlekom. Za prvi fil umutite varjačom 1 kanticu pavlake sa 250 g prah šećera i 300 g mlevene plazme. Za drugi fil penasto umutite 1/2 kg šlaga sa 4,5 dl kisele vode.
Ređajte koru, premažite je 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila. Stavite drugu koru pa opet 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila pa treću koru i 1/3 prvog pa 1/3 drugog fila. Preko toga stavite glazuru od čokolade. Od gore i sa strane celu tortu premažite sa još 2 penasto umućena šlaga. Ukrasite po želji.
BONUS VIDEO