Ako su gosti došli nenajavljeno, a nemate vremena za neke prekomplikovane kolače, ovaj je pravi za tu priliku.
Toliko je jednostavan a ukusan da će od vas tražiti recepte. Narandžina aroma će vas "terati" da se uvek vraćate na njega. Čitava kuća će zamirisati.
Sastojci:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 malo veće narandže
- 2 šoljice biljnog mleka (sojino, zobeno, bademovo)
- ½ šoljice suncokretovog ili rastopljenog kokosova ulja
- prstohvat soli
- ½ šoljice smeđeg šećera (najbolje tamnog)
- 2½ šoljice brašna
- 4 male kašičice kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
Čokoladu rastopite na pari i ostavite da se hladi. Narandže dobro operite i posušite pa naribajte koricu i iscedite sok. Pola soka pomešajte s biljnim mlekom, a zatim umešajte ulje, so i šećer. Mešajte dok se so i šećer ne rastope. Zajedno prosijte brašno, škrob i prašak za pecivo pa umešajte u tekuće sastojke. Na kraju umešajte rastopljenu čokoladu i naribanu narandžinu koricu. Smesu ulijte u kalup obložen papirom za pečenje te stavite u pećnicu zagriejanu na 180 stepeni i pecite 25 do 30 minuta. Čačkalicom proverite je li kolač pečen.
Pečeni kolač prelijte ostatkom narandžinog soka te ostavite da se potpuno ohladi pre rezanja.
MMA
21.02.2022 17:58Da li ovaj kalup ima neku velicinu i koliko cokolade za glazuru, nigde ne pise???!!! Nije prvi put da izostaje velicina kalupa kada se pojavi neki recept sto bi mogla da spremim.