Ovaj namaz možete da spremite za veoma kratko vreme i ono što je bitno, veoma je jednostavno. Pasulj je bogat belančevinama a obiluje i prehrambenim vlaknima kao i vitaminima i mineralima.
Najbolje bi bilo da se koristi pasulj iz konzerve za ovu vrstu paštete, ali možete da odvojite i beli pasulj koji ćete pre cele pripreme prvo skuvati.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Sastojci:
Jedna konzerva belog pasulja
dva čena belog luka
60 ml maslinovog ulja
pola limuna
so, biber
aleva paprika
Priprema:
Pre svega stavite u blender ulje i sok od pola limuna, i očišćen beli luk.
Ako je smesa previše suva, dodajte kašiku-dve obične vode.
Ukoliko ne volite ukus svežeg belog luka, možete ga kratko propržiti na ulju pre nego što ga dodate u namaz.
Kda ste dobili finu paštetu preručite u činiju i čuvajte u frižideru. Poslužite je uz prepečeni hleb.
Ono što je veoma bitno da se napomene, može da stoji i do nedelju dana, mada kada budete probali i shvatili koliko je ukusna, teško da će toliko dugo ostati u frižideru.
Prijatno!