Ovaj namaz možete da spremite za veoma kratko vreme i ono što je bitno, veoma je jednostavno. Pasulj je bogat belančevinama a obiluje i prehrambenim vlaknima kao i vitaminima i mineralima.
Najbolje bi bilo da se koristi pasulj iz konzerve za ovu vrstu paštete, ali možete da odvojite i beli pasulj koji ćete pre cele pripreme prvo skuvati.
Sastojci:
Jedna konzerva belog pasulja
dva čena belog luka
60 ml maslinovog ulja
pola limuna
so, biber
aleva paprika
Priprema:
Pre svega stavite u blender ulje i sok od pola limuna, i očišćen beli luk.
Ako je smesa previše suva, dodajte kašiku-dve obične vode.
Ukoliko ne volite ukus svežeg belog luka, možete ga kratko propržiti na ulju pre nego što ga dodate u namaz.
Kda ste dobili finu paštetu preručite u činiju i čuvajte u frižideru. Poslužite je uz prepečeni hleb.
Ono što je veoma bitno da se napomene, može da stoji i do nedelju dana, mada kada budete probali i shvatili koliko je ukusna, teško da će toliko dugo ostati u frižideru.
Prijatno!