Napravite DOMAĆU paštetu od PASULJA: Pravi se brzo, za samo PET minuta, a može da stoji u frižideru i do nedelju dana

Vesti 15.05.2022 13:00 0

Ovo je jedna od zdravih pašteta koju ćete rado praviti za celu porodicu

Napravite DOMAĆU paštetu od PASULJA: Pravi se brzo, za samo PET minuta, a može da stoji u frižideru i do nedelju dana

Shutterstock

Ovaj namaz možete da spremite za veoma kratko vreme i ono što je bitno, veoma je jednostavno. Pasulj je bogat belančevinama a obiluje i prehrambenim vlaknima kao i vitaminima i mineralima.

Najbolje bi bilo da se koristi pasulj iz konzerve za ovu vrstu paštete, ali možete da odvojite i beli pasulj koji ćete pre cele pripreme prvo skuvati.

Sastojci:

Jedna konzerva belog pasulja
dva čena belog luka
60 ml maslinovog ulja
pola limuna
so, biber
aleva paprika

Priprema:

Pre svega stavite u blender ulje i sok od pola limuna, i očišćen beli luk.  

Začinite po ukusu i oceđeni pasulj iz konzerve ili skuvani i oceđen, pasirajte nekoliko minuta.
Ako je smesa previše suva, dodajte kašiku-dve obične vode.
Ukoliko ne volite ukus svežeg belog luka, možete ga kratko propržiti na ulju pre nego što ga dodate u namaz. 
Kda ste dobili finu paštetu preručite u činiju i čuvajte u frižideru. Poslužite je uz prepečeni hleb. 

Ono što je veoma bitno da se napomene, može da stoji i do nedelju dana, mada kada budete probali i shvatili koliko je ukusna, teško da će toliko dugo ostati u frižideru.

Prijatno!

Komentari (0)
Loading