Napravite DOMAĆU paštetu od PASULJA: Pravi se brzo, za samo PET minuta, a može da stoji u frižideru i do nedelju dana

Milica Ognjenović Vesti 15.05.2022 13:00 0

Ovo je jedna od zdravih pašteta koju ćete rado praviti za celu porodicu

Napravite DOMAĆU paštetu od PASULJA: Pravi se brzo, za samo PET minuta, a može da stoji u frižideru i do nedelju dana

Shutterstock

Ovaj namaz možete da spremite za veoma kratko vreme i ono što je bitno, veoma je jednostavno. Pasulj je bogat belančevinama a obiluje i prehrambenim vlaknima kao i vitaminima i mineralima.

Najbolje bi bilo da se koristi pasulj iz konzerve za ovu vrstu paštete, ali možete da odvojite i beli pasulj koji ćete pre cele pripreme prvo skuvati.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Sastojci:

Jedna konzerva belog pasulja
dva čena belog luka
60 ml maslinovog ulja
pola limuna
so, biber
aleva paprika

Priprema:

Pre svega stavite u blender ulje i sok od pola limuna, i očišćen beli luk.  

Začinite po ukusu i oceđeni pasulj iz konzerve ili skuvani i oceđen, pasirajte nekoliko minuta.
Ako je smesa previše suva, dodajte kašiku-dve obične vode.
Ukoliko ne volite ukus svežeg belog luka, možete ga kratko propržiti na ulju pre nego što ga dodate u namaz. 
Kda ste dobili finu paštetu preručite u činiju i čuvajte u frižideru. Poslužite je uz prepečeni hleb. 

Ono što je veoma bitno da se napomene, može da stoji i do nedelju dana, mada kada budete probali i shvatili koliko je ukusna, teško da će toliko dugo ostati u frižideru.

Prijatno!

Komentari (0)