Na zadnju POLICU u frižideru stavila je PAPIR za pečenje: Rezultat je sve ZAPANJIO, momentalno ćemo učiniti ISTO!

Vesti 25.08.2022 09:45 2

Papir za pečenje je genijalno sredstvo koje možete da koristite za mnoge kućne trikove

papir

Shutterstock

Probajte bar jedan trik od ponuđenih i javite nam koliko ste zadovoljni.

Izglancajte česme

Papirom za pečenje izglancajte česme da dobiju sjaj! Glancanjem, papir će ukloniti fleke od vode, a vosak sa papira će česme, na neko vreme, zaštititi i od nastanka novih fleka.

Obložite police

Postavite papir za pečenje na najviše police u kuhinji gde se skuplja prašina i lepi masnoća od kuvanja. Na par meseci ih zamenite i iznenadićete se koliko će prljavštine ostati na njima. Ovaj papir možete iskoristiti i za oblaganje fioka i unutrašnjih polica u kuhinjskim ormarićima.

Očistite pod

Papir za pečenje postavite kao krpu za brisanje poda i obrišite pod na uobičajen način. Pokupićete svu prljavštinu sa poda i uglancati ga voskom sa papira.

Očistite peglu

Ako vam se pegla ulepila, uradite sledeće: na papir za pečenje pospite so i kada se pegla ugreje do maksimuma, lagano trljajte dok se ne skine sva prljavština.

Sačuvajte otvarač za konzerve

Papir za pečenje obložen je voskom koji će se preneti na sečivo otvarača i tako će ga očistiti ako je zaprljan, a dodatno će ga obložiti i na taj način sačuvati od rđe i “podmazati” za otvaranje bez muke.

Sprečite škripu vrata

Vrata koja škripe jer zapinju prilikom zatvaranja i otvaranja istrljajte papirom za pečenje i rešite se neprijatnog zvuka. Vosak sa papira će obložiti ivice i vrata će se lakše zatvarati i otvarati.

Sačuvajte baštenski alat

Nakon korišćenja, baštenski alat očistite ovim papirom. Osim što ćete lako skinuti ostatke zemlje, vosak sa papira će zaštititi metal od rđe.

Odglavite zaglavljen rajsferšlus

Ukoliko primetite da rajsferšlus na jakni ili tašni zapinje na nekom mestu, istrljajte ga papirom za pečenje i tako podmažite zupce! Biće kao nov.

Obložite police u frižideru

Papir za pečenje je idealan za oblaganje polica i fioka čak i u frižideru. Zaštitiće police ukoliko se nešto prolije, dovoljno da ne morate da brišete cieo frižider nego samo zamenite papir.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (2)
Loading
Nikola
14.05.2022 15:04

Ima jos puno mogucih primena. Pre izlaska iz kuce uvijte ruke u papir za pecenje i po povratku ne morate prati ruke, samo skinite papir za pecenje, a ruke su ostale ciste.

Petar Muštur
25.08.2022 11:19

@Nikola - Tako je. Ili obložite iznutra obuću papirom za pečenje. Kada dođete kući i izujete se, primetićete da je vosak sa papira kožu stopala učinio mekom i glatkom, a nećete morati da koristite ni čarape, niti da perete noge. Ikada.