Palačinke su obrok koji svi vole, a ono što je bitno jeste da se iskoristi prilika i da se u njih stave što hranljiviji sastojci.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Jedna od najzdravijih varijanti su tikvice, ali i sir.
Palačinke od svežeg sira
Sastojci:
- 3 jaja
- 1 šolja svežeg sira
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kašike meda ili agava sirupa
- 1/2 šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
-1/4 kašičice soli
- puter ili ulje za podmazivanje tiganja
Priprema:
Stavite prva 4 sastojka u činiju i mutite, a u posebnu posudu pomešajte suve sastojke. Sipajte suvu smesu u mokru i mešajte dok se ne sjedini.
Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi, lagano ga premažite uljem ili puterom i sipajte 1 kašiku smese za svaku palačinku. Pecite po dva minuta sa svake strane, odnosno dok palačinke ne dobiju zlatnu boju i poslužite vašim mališanima.
Dodatni savet: Ako ispečete veću količinu, možete ih i zamrznuti. Ostavite palačinke da se zagreju na sobnoj temperaturi, stavite ih u kesu koju ćete dobro zatvoriti i zamrznite. Ovako zamrznute mogu da stoje do 3 meseca.
BONUS VIDEO