Sastojci
- 500 gr brašna
- 3 žumanaca
- 300 gr sala
- belog vina 1 dl
- kisele vode 1 dl
- 3 kašike šećera
- džem od kajsija po ukusu
- prah šećera po ukusu
- 2 kesice vanile
Kako pripremiti
Od brašna, 1 kašike sala, žumanaca, šećera, soli, belog vina i kisele vode zamesite glatko testo, ni suviše tvrdo, ni suviše meko. Po potrebi dodajte još malo brašna ili tečnosti. Dobro umešeno testo razvucite oklagijom pa premažite trećinom sala.
Preklopite testo u obliku knjige i ostavite pokriveno da odmara oko 15 minuta. Ponovite postupak još dva puta.
Nakon odmaranja, testo razvucite oklagijom i isecite ga na pravougaonike ili kocke. Na svaki deo stavite po kašičicu džema, preklopite, malo pritisnite krajeve i ređajte na podmazan pleh.
Ovako pripremljene salčiće pecite na 200 stepeni oko 25 minuta. Ispečene salčiće uvaljajte u prah šećer zamirisan vanilom.
BONUS VIDEO