Srećom, tradicionalni recept danas postoji u različitim formama i oblicima, pa ssmo tako našli i ovaj recept sa tikvicama. Upravo zahvaljujući tikvicama projice će biti izdašne i mekane.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
- 2 jajeta
- 200 g sira
- 1 tikvica izrendana
- 1 čašica kiselog mleka
- 1 čašica belog brašna (iskoristite čašicu od kiselog mleka)
- 1 čašica kukuruznog brašna
- ½ čašice ulja
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- susam
Priprema:
Tikvice operite, ako su mlade narendajte ih na krupnije rende sa korom i semenkama. Ukoliko nisu, oljuštite ih i izdubite sredinu kako bi uklonili semenke. Ostavite da puste vodu i ocedite ih. Kora od tikvica je jako zdrava, ali nekad ume da bude i gorka, pa je ja probam pre rendanja.
Mikserom umutite prvo tečne sastojke: jaja, kiselo mleko, ulje. Zatim dodajte belo brašno, kukuruzno brasno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
Sjedinite sa tikvicama i sirom pa sipajte u pouljen ili papirom za pečenje obložen pleh ili kalupe, pospite susamom i pecite na 200 °C desetak minuta, zatim na 180°C oko 20–30 minuta (u zavisnosti od rerne). Proja treba da dobije zlatno žutu do svetlo braon boju.