Veruje se da OVA BILJKA donosi pravo BOGATSTVO: Mnogi su se "oparili" kada PROCVETA, ali se to retko dešava, evo šta da radite sa njom

M. G. Vesti 03.05.2022 13:50 0

Kako podstaći krasulu da procveta?

Veruje se da OVA BILJKA donosi pravo BOGATSTVO: Mnogi su se "oparili" kada PROCVETA, ali se to retko dešava, evo šta da radite sa njom

Shutterstock

Prema feng šuiju krasula ili drvo novca je biljka koja se smatra simbolom bogatstva i finansijskog uspeha. Njene mesnate liske podsećaju na novčiće i vrlo je dekorativna, ali retko u čijem će domu krasula da procveta.

Kada se na drvetu novca pojavi cvet, veruje se da to donosi bogatstvo i da možete očekivati značajno povećanje prihoda. Kako onda podstaći krasulu da procveta - tajna je u starom triku.

Cvetanje se obično javlja najranije od 5 do 10 godine života biljke. Evo koje uslove je potrebno ispuniti kako bi se pojavio cvet:

- Umereno je zalivanjte jednom na svake dve nedelje. Previše vode može učiniti da koren biljke počne da truli.

- Važno je da drvo novca stoji na svetlom mestu i što duže uživa u dnevnom svetlu, tada će drvo imati više šanse da procveta.

- Nahranite biljku - Možete koristiti ista đubriva kao i za kaktus, ali i napraviti prirodno đubrivo od namirnica.

- U proleće, kada prođe hladno vreme, iznesite drvo novca na svež vazduh ili češće provetravajte stan.

- Kako cvet raste, povremeno ga presađujte u novu saksiju koja ne treba da bude preduboka. Sa velikom količinom zemlje, koren stabla novca proteže se nadole, a sama biljka nagore, što ga čini tankim i slabim.

- Pravovremeno se rešite lošeg i starog lišća.

Osim negovanja, važno je da brinete i o energetskom uticaju drveta novca - poslušajte sledeće savete:

- Razgovarajte sa biljkom, pevajte joj i govorite ispred nje afirmacije za privlačenje bogatstva.

- Veruje se da prašina nališću ometa novčane tokove, pa redovno brišite liske.

- Stavite krasulu u jugoistočni deo kuće koji se u feng šuiju naziva "ugao bogatstva". Veruje se da će ona svoj energetski doprinos najpre dati u ovom delu doma.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading