Recept za ŠPARGLU sa belim lukom i pavlakom: Za svega par minuta je obrok gotov, a ukus je VELIČANSTVEN

Izvor: K.Ć. Vesti 28.04.2022 08:00 0

Šparglu još zovu kraljevskim povrćem, a evo jednog jednostavnog načina za pripremu ukusnog obroka

Recept za ŠPARGLU sa belim lukom i pavlakom: Za svega par minuta je obrok gotov, a ukus je VELIČANSTVEN

Shutterstock

Sastojci

  • 300 g mladih špargli
  • malo soli
  • 1 kašika malinovog ulja
  • 1 dl kisele pavlake
  • 3-4 čena belog luka

Priprema

Šparglu operite i stavite u zagrejan tiganj, protresite tiganj, kako biste podjednako propržili šparglu.
Kada je špargla *grilovana*, dodajte malo soli i kašiku ulja, promešajte malo, zatim dodajte, seckan beli luk i još nekoliko minuta propržite. 
Sipajte šparglu na tanjir za posluživanje, sačekajte neko vreme da se prohladi.
Preko prohlađenih špargli prelijte umućenu kiselu pavlaku i poslužite. Prelepog je ukusa i mirisa koji joj daje beli luk.
 

BONUS VIDEO

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Komentari (0)