Kuvanjem pirinča na pogrešan način možemo da ugrozimo svoje zdravlje, upozoravaju naučnici.
Kako tvrde, u pirinču se nalaze velike količine arsena zbog industrijskih toksina i pesticida. Upravo na taj način povećava se rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa tipa 2 ili čak raka.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Kako pravilno pripremiti pirinač?
Ostavite pirinač da odstoji u vodi preko noći. Isperite ga sve dok voda ne postane bistra. Dobro ocedite pirinač. Stavite ga u posudu u kojoj se nalazi pet puta više vode. Ostavite da prokuva i smanjite vatru pa ostavite pirinač 15-ak minuta da se lagano kuva.
BONUS VIDEO