Zbog ove GREŠKE vam PIRE nije MEKAN i KREMAST: Neiskusne domaćice uvek pogreše kada dodaju OVAKVO mleko

Lana Vidović Vesti 18.04.2022 12:03 0

Pire krompir je omiljeni prilog, ali verovatno ne znate da, prilikom njegove pripreme, pravite jednu veliku grešku

pire

Shutterstock

Da biste napravili dobar pire krompir, potrebno je da znate jednu važnu stvar.

Naime, većina greši u jednoj “sitnici”.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

Nije ga teško napraviti, to svi znaju, a bez putera i mleka on ne bi bio tako kremast i dovoljno “mokar”.

Međutim, ono što većina ne zna jeste da je potrebno da mleko ima određenu temperaturu da bi pire krompir bio baš onakav kakav treba da bude.

Početnici i neiskusne domaćice uglavnom uzimaju hladno mleko iz frižidera i sipaju ga direktno u krompir. U tome i jeste najveća greška. Mleko ne sme da bude hladno. Da bi krompir bio ukusan i kako ne bi promenio temperaturu, potrebno je da mleko bude sobne temperature, ili malo zagrejano.

Odali smo vam ovu malu caku iskusnih domaćica, a na vama je samo da uživate u njegovom ukusu.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)