Sastojci
- Sedam listova kora za pitu
- 400 gr svežeg sira
- jedno jaje
- jedna kašika kisele pavlake
- po ukusu soli
Za premazivanje:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
- Jedno jaje
- Tri kašike ulja
- tri kašike jogurta
Umak:
- Jedan mali krastavac
- Jedan čen belog luka
- dva l jogurta
- po ukusu so,biber
Priprema:
Jaje, sir, kiselu pavlaku i so sjedini. U posebnu činiju umutiti jaje, jogurt, ulje i spremiti za premazivanje.
Kore iseći na četiri jednake trake.
Premažite kore sa smesom za premazivanje (jaja, jogurt, ulje)
Prekriti drugom korom na kraj stavite jednu kašiku fila sa sirom.
Preklopiti pa nastaviti preklapanje tako da napravite trougao.
Pouljite pleh, pa zatim ređajte trougliće.
Za to vreme napravite umak tako što ćete iseckati krastavčiće, luk, preliti jogurtom, posoliti i pobiberiti. Ostavite u frizider da se ohladi.
Poslužiti dok je još toplo.