Nedeljni ručak je pravo vreme za neko jače i kaloričnije jelo. Šnicle su pravi izbor i kada su one u pitanju, tu nema greške, ali ako vam je dosadio njihov standardni ukus, ovo je pravi recept za vas.
Sastojci:
- Jedan kilogram šnicli bilo koje vrste
- so i biber, suvi začin
- brašno, nekoliko kašika
- četiri velike glavice crnog luka – luka treba da bude baš dosta jer će se njega pola “nestati”
- jedna kaščica crvene, mlevene paprike
- jedna kašičica senfa
- malo belog luka u granulama
- sušeni peršun
- voda za podlivanje ( količina je nekih 500 ml)
Priprema:
Prvo šnicle dobro izlupati, posoliti i pobiberiti.
Uzmite dublji tiganj, i zagrejte ga.
Šnicle pržiti na jakoj vatri po par minuza sa obe strane, kada krenu da rumene, odložiti ih na tanjir.
Sada u prazan tiganj dodajte luk i čašu ovde. Obavezno smanjite vatru, dok dinstate luk.
Dinstajte sve dok voda ne ispari.
Kada luk mekša, videćete kako se količina smanjila, zato dodajte kašku brašna i crvene paprike pa sve dobro izmešajte.
Dodajte vode u smesu, ali da ne bude previše retka, već da ima gustinu jogurta. Ostavite par minuta da se krčka kako bi se sve lepo zgusnulo.
Dodajte na kraju senf i začine pa potom sve promešajte.
Šnicle vratite u tiganj gde je smesa od luka i ostavite ih maksimalno osam minuta.
Uz ovo možete kao dodatak dodati kuvani ili prženi krompir, isto tako i pirinač je dobitna kombinacija.
Prijatno!