Recept za NEDELJNI ručak: Šnicle u SOSU od LUKA, poznato JELO na drugačiji i UKUSNIJI način

Milica Ognjenović Vesti 10.04.2022 14:06 0

Retko ko može da ostane imun na sočne i lepe šnicle

Recept za NEDELJNI ručak: Šnicle u SOSU od LUKA, poznato JELO na drugačiji i UKUSNIJI način

Shutterstock

Nedeljni ručak je pravo vreme za neko jače i kaloričnije jelo. Šnicle su pravi izbor i kada su one u pitanju, tu nema greške, ali ako vam je dosadio njihov standardni ukus, ovo je pravi recept za vas.

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

  • Jedan kilogram šnicli bilo koje vrste
  • so i biber, suvi začin
  • brašno, nekoliko kašika
  • četiri velike glavice crnog luka – luka treba da bude baš dosta jer će se njega pola “nestati”
  • jedna kaščica crvene, mlevene paprike
  • jedna kašičica senfa
  • malo belog luka u granulama
  • sušeni peršun
  • voda za podlivanje ( količina je nekih 500 ml)

Priprema:

Prvo šnicle dobro izlupati, posoliti i pobiberiti. 
Uzmite dublji tiganj, i zagrejte ga. 

Šnicle pržiti na jakoj vatri po par minuza sa obe strane, kada krenu da rumene, odložiti ih na tanjir. 

Sada u prazan tiganj dodajte luk i čašu ovde. Obavezno smanjite vatru, dok dinstate luk.


Dinstajte sve dok voda ne ispari.

Kada luk mekša, videćete kako se količina smanjila, zato dodajte kašku brašna i crvene paprike pa sve dobro izmešajte.

Dodajte vode u smesu, ali da ne bude previše retka, već da ima gustinu jogurta. Ostavite par minuta da se krčka kako bi se sve lepo zgusnulo. 

Dodajte na kraju senf i začine pa potom sve promešajte. 

Šnicle vratite u tiganj gde je smesa od luka i ostavite ih maksimalno osam minuta. 

Uz ovo možete kao dodatak dodati kuvani ili prženi krompir, isto tako i pirinač je dobitna kombinacija. 

Prijatno!

 

 

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
31. 03. 2025 23:00

NIJE ŠALA BIĆE I SNEGA: Vremenska prognoza za utorak, 1. april

img
31. 03. 2025 21:35

"Poznajem ga dugo... Mislim da neće pogaziti svoju reč"

img
01. 04. 2025 00:06

Opšta gungula u pabu: Ivan i Mića žestoko opleli po Đedoviću, Aneli priznala da Alibaba NIJE NA INTERPOLOVOJ POTERNICI (VIDEO)

img
31. 03. 2025 23:33

KRIZA IZ 2008. OMOGUĆILA DOMINACIJU SAD: 10 godina nakon bankarskog sloma kontrolisale 20 najvećih evropskih banaka

img
01. 04. 2025 00:33

ASMIN SE IZVRNUO, KARAMUJIĆ LAŽE: Đedović podsetio Aneli na priče o venčanju sa Alibabom, ona tvrdi da se čin venčanja odvio kod nje kući (VIDEO)

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

img
31. 03. 2025 21:45

"Vojvodina protiv Zvezde igrala dobro – ozbiljan klub"

img
31. 03. 2025 22:01

Na današnji dan, 1. april

img
31. 03. 2025 22:45

TRAMP PORUČIO: Napadi na Hute će se nastaviti dok više ne budu pretnja slobodnoj plovidbi

img
31. 03. 2025 21:53

Rus udario na SAD: "Verbalni bič kojim bi se podstakao NATO konj"

img
31. 03. 2025 23:22

PANIKA U IZRAELU ZOVU AMERIKANCE U POMOĆ Džeruzalem post: Nagomilavanje vojske Egipta na Sinaju ugrožava mir

img
01. 04. 2025 00:22

Vračaju po groblju, vezani lancima i... Đedović ponovo zapenio na Aneli, pa izneo JEZIVE informacije o njoj i njenoj porodici (VIDEO)

img
31. 03. 2025 23:11

NAUČNICI SU RAZVILI UREĐAJ: Može da prevede misli o govoru u izgovorene reči

img
31. 03. 2025 22:33

ORBAN O DARVINOVOJ TEORIJI I EVROPSKOJ UNIJI: Ovo nije evolucija, ovo je propadanje

Komentari (0)