Ipak, probajte da u Cezar dodate kapar i nećete se pokajati. Ovo je jedna od najlepših verzija planetarno popularnog specijaliteta.
Sastojci:
- 130 g dimljene slanine
- 200 g belog pilećeg mesa
- 30 g parmezana
- 3 čena belog luka
- 2 parčeta tost hleba
- veća glavica Iceberg salate
- kapar
- sok od 1 limuna
- pavlaka
- majonez
- senf
- maslinovo ulje
- biber
- so
Priprema:
Propržiti iseckanu slaninu bez dodavanja masnoće. Izvaditi i staviti na papirnu salvetu da upije masnoću. Na teflonu ispeći piletinu i kad se prohladi iseći je na dugačke trake. Hleb iseći na kocke. Pomešati sa iseckanim belim lukom i propržiti na masnoći koju je pustila slanina. Izvaditi i staviti na salvetu.
Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna,kašičicom senfa,majonezom, biberom i belim lukom. Dodati i malo soli. Dobijenim dresingom Icberg salatu. Preko salate naređati piletinu, slaninu, krutone (prepečeni hleb), kapar, krupno narendani parmezan.
PRIJATNO!
BONUS VIDEO