Cezar salata na DRUGAČIJI način: Zamenili smo paradajz OVIM sastojkom i dobili SIMFONIJU UKUSA!

Izvor: Ž. T. Vesti 06.04.2022 17:20 0

Raličite su varijante Cezar salate i verovatno imate već svog favorita

Cezar salata na DRUGAČIJI način: Zamenili smo paradajz OVIM sastojkom i dobili SIMFONIJU UKUSA!

Shutterstock

Ipak, probajte da u Cezar dodate kapar i nećete se pokajati. Ovo je jedna od najlepših verzija planetarno popularnog specijaliteta.

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

  • 130 g dimljene slanine
  • 200 g belog pilećeg mesa
  • 30 g parmezana
  • 3 čena belog luka
  • 2 parčeta tost hleba
  • veća glavica Iceberg salate
  • kapar
  • sok od 1 limuna
  • pavlaka
  • majonez
  • senf
  • maslinovo ulje
  • biber
  • so

Priprema:

Propržiti iseckanu slaninu bez dodavanja masnoće. Izvaditi i staviti na papirnu salvetu da upije masnoću. Na teflonu ispeći piletinu i kad se prohladi iseći je na dugačke trake. Hleb iseći na kocke. Pomešati sa iseckanim belim lukom i propržiti na masnoći koju je pustila slanina. Izvaditi i staviti na salvetu.
Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna,kašičicom senfa,majonezom, biberom i belim lukom. Dodati i malo soli. Dobijenim dresingom Icberg salatu. Preko salate naređati piletinu, slaninu, krutone (prepečeni hleb), kapar, krupno narendani parmezan.

PRIJATNO!

BONUS VIDEO

Komentari (0)