Ukoliko uživate u ukusu mlečnih proizvoda i voleli biste baš njima da zamenite meso, ovakav ručak će vam se sigurno dopasti.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
- 3 tikvice
- 300 grama feta sira
- 1 čaša kisele pavlake
- 2 dl ulja
- 120 grama griza
- 4 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- pola kašike soli
- peršuna, bosiljka, origana i bibera po ukusu
- listići kačkavalja
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Dobro operite tikvice, pa ih izrendajte, bez skidanja kore. Dodajte tome brašno i prašak za pecivo, pa promešajte, sipajte griz i ponovo promešajte. U odvojenoj činiji dobro umutite jaja, pa sipajte ulje i pavlaku, promešajte, pa sjedinite sa smesom od tikvica, brašna i griza. Nakon što dobijete kompaktnu masu, isecite na kockice feta sir i začine po ukusu, pa dobro promešajte.
Sipajte u prethodno podmazan pleh, pa poređajte preko listiće kačkavalja. Pecite oko 30 minuta.
BONUS VIDEO