Nažalost, ništa ne oduzima radost od sočnog mesa koje se peče na vrelom roštilju, kao što je saznanje da kasnije morate da izribate roštilj.
To je neuredan i intenzivan proces, a da ne pominjemo činjenicu da je većina tradicionalnih sredstava za čišćenje roštilja puna hemikalija.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Shutterstock
Pa šta ako vam kažemo da postoji super jeftina, alternativa koja već stoji u vašoj kuhinji? Pomoću crnog luka možete da očistite rešetke.
Najbolje je da prvo zagrejete roštilj da biste sagoreli preostalu hranu. Zatim ga snažno istrljajte lukom zaglavljenim na kraju dugačke viljuške za pečenje. Za dodatnu moć u borbi protiv bakterija, prvo pošpricajte rešetke limunovim sokom ili belim sirćetom. Dodatna kiselost pomaže u procesu čišćenja.
BONUS VIDEO