Torta ima prefinjeni sveži spoj oraha, badema, pomorandže i čokolade sa belim šamom, što ovu poslasticu potpuno izdvaja od drugih.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Da li je priča o nastanku torte istinita ili nije, nije toliko ni bitno, bitno je da Vasina torta spada u srpske kulinarske klasike i svakako predstavlja izazov napraviti je kod kuće.
U prošlom veku mnogim srpskim domaćicama ovo je bila torta izbora za veoma važna slavlja i događaje, te će kod nekih sigurno probuditi nostalgična sećanja.
POSTUPAK PRAVLJENJA TORTE POGLEDATI U VIDEU
Sastojci
Kora:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika mlevenih oraha
- 1 vanilin šećer
Fil:
- 5 kašika mlevenih oraha
- malo (oko 50 ml) vrelog mleka
- 150 g prah šećera
- sok od jedne pomorandže
- 200 g putera
- 4 žumanca
- 4 kašike šećera
Šam:
- 15 kašika šećera
- 1 šoljom vode
- 4 belanaca
BONUS VIDEO