Količina je veća, za deset odraslih osoba, ali možete skuvati više pa zamrznuti jedan deo.
Sastojci:
– 500 gr. soje komadića
– pet čena belog luka
– dve paprike (roga ili babura, sveža ili zamrznuta)
– dva paradajza (ili nekoliko čeri paradajza, može i 200 ml. pelata)
– jedna ljuta papričica (ako volite pikantno)
– dve srednje šargarepe
– jedna kašika sitne crvene paprike
– so
– biber
– suvi začin
– peršunovo ili celerovo lišće
– 100- 150 ml. ulja
Prvo što treba da uradite jeste da potopite soju vrućom vodom da stoji. Zatim sitno iseckajte luk i proprižite na ulju jedno desetak minuta. Papriku, beli luk i šargarepu izrendajte pa sve to dodajte u posudicu gde pržite luk.
Smanjite nivo temerature i ostavite 15 minuta da se krčka. Dodajte soju, crvenu papriku i oko dve ipo litre vode. Kuvajte oko 40 minuta, začinite i poslužite u rižu, krompir ili pirinač.
Prijatno