Ne morate se odreći svojih omiljenih jela. Rešenje je jednostavnije nego što mislite. Jedna mala promena je dovoljna da sprečite prskanje ulja tokom prženja. Ovaj trik vredi znati. To zaista olakšava život.
Prva i najvažnija stvar - tiganj na kome pržite mora biti suv. Ako ga koristite odmah nakon pranja, prvo obrišite površinu papirnim ubrusom ili krpom. Takođe je važno da u posudi nema ostataka hrane ili zagorenih ostataka.
Ako je moguće, stavite dobro osušene proizvode na ulje. Što je više vode, to će više prskati.
Jedan od bakinih načina da spreči da ulje prska je da prvo posipate so na dno tiganja. On će apsorbovati vodu i sprečiti je da prska.
Drugi način je da istrljate tiganj sirćetom pre nego što počnete da pržite.
Važan je i način skladištenja ulja. Ako ne želite da prska, nemojte ga držati u frižideru. Ulje se neće pokvariti na sobnoj temperaturi.
Lav
27.03.2022 23:36Ništa ne pomaže. Prska, pa prska. Možda je problem u ulju.