Ove GREŠKE pravimo kada kupujemo ZAVESE: Uz ove savete nećete više nikada omašiti!

Vesti 25.03.2022 14:07 0

Bez prave zavese, ništa neće biti doboljno završeno u prostoriji

žena

Shutterstock

Kupovina zavese za sobu, u teoriji zvuči veoma prosto, ali je u praksi priča mnogo drugačija i teža zbog mnogih detalja na koje moramo obratiti pažnju.

S tim da sigurno želite da vam prostor izgleda savršeno, onda se držite ovih saveta i iz prve kupite odgovarajuće zavese za kuću.

1. Pogrešne mere

Pre svake kupovine, prvo što treba da uradimo jeste to da izmerimo širinu, dužinu, vrata ili prozora. Dosta žena u prevelikoj žurbi taj najbitniji deo ne odradi pa kupi ili prekratku ili predugačku zavesu.

2. Pogrešan stil

Morate da pogledate sve detalje u vašoj prostoriji i tako iskombinujete zavesu. Uz klasičan, stilski i starinski nameštaj idu odlično klasične i tradicionalne zavese, dok su minimalističke, jednostavne zavese namenjene modernijem ambijentu. 

3. Ne peglate ih

Kada su zavese zgužvane, one će izgledati ružno i neuredno. Da bi se izravnale, neophodno je da ih ispeglate. Postoje i zavese koje se ne peglaju, pa pogle pranja ih možete odmah okačiti da se suše, ali je uglavnom slučaj da im je potrebno peglanje. 

4. Prenisko postavljene

Uglavnom se ljudi plaše da ne kupe zavesu koja se vuče po podu, pa uzmu kraću nego što treba. To svakako na kraju ne izgleda dobro, zato je savet da kupite zavese koje makar malo dotiču pod. 

5. Potreban je teg

Da bi neke zavese stajale kako treba, potrevan im je teg. To je poseban rub koji je težak i zadužen je za to da zavesa zadržala svoj oblik.

Komentari (0)
Loading