Pri svakom kuvanju površina šporeta se isprlja, a trebalo bi da obratite pažnju kako ga čistite, kako ne biste došli u situaciju da za par meseci kupujete novi. Nisu ista pravila za staklokeramičku podlogu, indukciju i klasičan, plinski šporet.
Dok običan šporet možete oribati žicom, zaobilazeći ringle, to se nikako ne preporučuje kad je reč o ravnoj ploči. Bez obzira da li se radi o indukcionoj ili staklokeramičkoj ploči izbegavajte struganje oštrim predmetima. Takođe izbegavajte agresivne proizvode.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Njabolji savet koji možete da dobijete je da krpom od mikrofibera koju ste natopili u mlakoj vodi svaki put kada završite kuvanje prebrišee površinu. Koristite prirodna sredstva, kao što je soda bikarbona koja se jednostavno posipa.
BONUS VIDEO