Četiri NAJVEĆE prepreke: Baš zbog njih žene ne mogu da se opuste kad su "ONE STVARI" u pitanju!

Vesti 22.03.2022 21:09 0

Deo žena ne uživa dovoljno u intimnim odnosima

Četiri NAJVEĆE prepreke: Baš zbog njih žene ne mogu da se opuste kad su "ONE STVARI" u pitanju!

Shutterstock

Razlozi mogu biti različiti i to od emocionalnih do fizičkih. ovo su četiri najčešća razloga

1. Nedovoljno predigre

Predigra je često jedan od najbitnijih faktora za uživanje u seksu. Iščekivanje i napetost celu priču čine uzbudljivijom. Međutim, možda će vam biti potrebno neko vreme da se uživite u situaciju i uživate u zadovoljstvu koje donosi predigra. Ako je potrebno o svemu razgovarajte i s partnerom kako biste istinski uživali u svim delovima odnosa.

Umesto da odmah pređete na stvar, posvetite barem malo vremena strastvenoj predigri - poljupcima, dodirima, "prljavim" razgovorima, igranju uloga... a zatim postupno krenite prema seksu.

2. Bolni odnosi

Bolni odnosi mogu biti posledica infekije urinarnog trakta, vaginalne suvoće i mnogih drugih razloga. Strah od bola koji se javlja prilikom odnosa kriv je i za izostanak užitka tokom seksa, a posledično često se dogodi i da dođe do izostanka želje.

Zato u slučaju bolnih odnosa ne čekajte da dođete do jedne takve faze nego se posavetujte s ginekologom kako biste otkrili, a onda i rešili razlog nelagode.

3. Nemogućnost seksualnog uzbuđenja

Ženski poremećaj seksualnog uzbuđenja je medicinsko stanje kolje uključuje izostanak reakcije na seksualno stimulaciju. Može biti emocionalnih ili fizičkih problema poput oteklina, infekcija, depresije, teskobe itd.

Pojedinci koji pate od ovih problema mogu se naći u situaciji da ne uživaju u seksu. Međutim, radi se o izlečivom poremećaju, a ono što je u ovoj situaciji neophodno jeste da se posavetujete sa stručnjakom.

4. Nemogućnost postizanja orgazma

Često se govori o činjenici da većina žena ne postiže orgazam tako lako.

Jedna studija pokazala je da je teško postizanje orgazma drugi najčešći seksualni problem koji prijavljuju žene, a koji kod njih izaziva neku vrstu averzije prema seksu.

Pre svega, u situaciji u kojoj ne možete postići organazm bitno je otvoreno razgovarati s partnerom o ovoj temi. Takođe, posvetite neko vreme sebi i razumevanju kompletne situacije. Eskperimentišite s različitim pozama dok ne stignete do cilja.

Ako i ovo ne pomogne, obratite se za pomoć doktoru - možda je vaš ginekolog taj koji će vam ponuditi rešenje, a možda je problem mentalna blokada - i u tom slučaju pomoći će vam razgovor sa stručnom osobom.

 

 

Komentari (0)
Loading