Uz ovaj KULINARSKI TRIK ispržite RIBU koja se ne RASPADA: Stare KUVARICE su otkrile SAVRŠEN recept BEZ brašna i pohovanja

Milica Ognjenović Vesti 18.03.2022 12:34 1

Pomoću ovog trika riba će biti najukusnija do sad

prženje ribe

Shutterstock

Kada je u pitanju riba i njeno spremanje, ne može se reći da svaka domaćica zna da je priremi zbog njene kompikovane strukture. Na današnjoj trpezi se uglavnom može videti pohovana riba, a nekada su najleše bile one bez začina i pohovanja. 

Stare kuvarice su nam otkrile kako da riba bude savršena, tako što ćete umesto brašna napraviti marinadu i u to potopiti. 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Sastojci:

1,5 kg ribe po želji
prstohvat šećera
začini
2 kašike soja sosa

Priprema:

Ako nemate očišćenu ribu, onda je očistite od krljušti i isecite je pažljivo od repa, takođe i uklonite unutrašnjojst. Isecite na komade pa pobiberite, dodajte šećer , začine i soja sos. Sipajte u posudu litar vode i promešajte, zatim je ostavite jedno 30-40 minuta u marinadi. U dobro zagrejan tiganj sipajte ulje i poređajte ribu. Pržite sa svih strana dok ne bude zlatna kora. 

Morate sve vreme da stojite pored šporeta da riba bi zagorela. 
Komentari (1)
nekko
22.03.2022 22:55

Stare kuvarice a koriste soja sos? Garantujem da danas pitate te "stare" kuvarice 99% nece da znaju sta je soja sos.