Ljudi greše kada stavljaju maslinovo ulje u marinadu, to je totalno nepotrebno iz razloga što niti se peče u maslinovom ulju niti meso dobije neki šmek od masinovog ulja.
Recept je za jedan steak.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Sastojci:
- 2-3 lista lovora (ili usetnjeni već)
- prstohvat majčine dušice
- prstohvat timjana
- 0,05 konjaka
- 2 dcl ulja
- malo ruzmarina
- biber u zrnu
- 1 beli luk
- malo slatke crvene paprike
- prstohvat krupne soli
Priprema:
Izmrviti lovorov list i dodati mu prstohvat timjana, prstohvat majčine dušice, biber u zrnu, 0,05 konjaka, malo crvene paprike i prstohvat ruzmarina.
Dodati obično ulje dok ne bude jednolična i kompaktna masa. Ne sloliti iz razloga što so izvlači vodu iz mesa te meso postaje krtije.
Meso premazati sa jedne i druge strane sa ovom mešavinom.
Meso položiti u posudu te zaliti običnim uljem dok ulje u potpunosti ne prekrije meso. U ulje ubaciti 1-2 češnja belog luka, pokopiti te staviti u frižider da odstoji ceo dan. Meso čim duže stoji tim je mekanije.
Nakon mariniranja, Izvadite steak iz frižidera i ostavite ga na sobnoj temperaturi, pokrivenog, 30-60 minuta. pre početka pripreme skinuti višak začina (nikako ne prati) sa rukom.
Na zagrijanom tiganju staviti meso da se peče po dva minuta svaka strana. U proseku svakih 2 minuta možete okreatati meso (ne da ga bodete viljuškom) ovisno koliko jako želite da bude meso pečeno s time da nikako ne bi trebalo pržiti više od 8 minuta jer se gubi smisao.
Nakon što je meso ispečeno posoliti sa krupnom morskom solju i ostaviti da odleži poklopljeno onoliko minuta koliko je meso bilo na vatri.
BONUS VIDEO